De korcsolyázni egyelőre a veszélyes jég miatt nem ajánlott. A sarkköri hidegnek most azért nézzük mégis a szép oldalát.

Tegnap már 6-8 centiméter vastag összefüggő jégréteg borította a Balatont a met.hu szerint, ma reggelre pedig a kompot is le kellett állítani a feltorlódó jégtáblák miatt - írja az MTI. Már sokan rámerészkednek a tó jegére, pedig a police.hu tájkoztatása szerint legalább 12 centiméteres jégvastagság szükséges ahhoz, hogy több ember is biztonságosan a jégen tartózkodhasson. Ez a szám nem is távoli álom, hiszen a hétvégén éjszakánként -13 fok is lehet.

Ez azonban csak későbbre várható, a fotósunk a keszthelyi partról nemrég azt jelentette, hogy a hatalmas szél rengeteg helyen összetörte a jeget, így még a megfelelő vastagságú felületen is esélytelen lenne korcsolyázni. Nem mellesleg, a nagy szél miatt -10 foknak érezhető a mostani hőmérséklet. (UPDATE: ezt a rendőrség nemrég közzétett videója is alátámasztja, a balatonfüred.hu tudósítása szintén arról számolt be, hogy a szél feldarabolta a jeget)

A természet erejét hirdető jégpáncélok látványa viszont sokakat megihletett, ezért összegyűjtöttünk néhány képet és videót a jég uralmáról.

A hét elején ennyien korcsolyáztak Balatonbogláron

Balatonlellén pedig idáig tart a jegesedés

Volt, ahol a jég mozgását vizsgálták

Egy rókát azért még elbírt a jég

Kiderült, milyen, ha a víz fölött áthalad egy hóvihar

Innentől pedig átadjuk a helyet a fotósoknak

Címkék