A február kissé furcsa átmenetet jelent a Balatonnál: már fürdőzhetünk éjszaka Valentin napon, de pár kilométerrel arrébb még műlesikló versenyt tartanak. A pincék újra megnyitnak Badacsonyban a Borbarangolás alkalmából, és a lellei Farsangi Regattán jelmezes vitorlázóknak is szurkolhatunk - hacsak nem fagy be újra a Balaton. Túráink ingadoznak a téli és a tavaszi hangulatú közt, amiről pár kósza napsugár is dönthet. A belső tereket választók sem maradnak zene és előadások nélkül: random dallamok csendülnek fel Veszprémben, Kéthelyen pedig jó borok társaságában beszélgethetünk.

Túra a hévízi láphoz – Hévíz-Cserszegtomaj (február 2.)

A Vizes Élőhelyek Világnapját nem is lehetne stílszerűbb túrával megünnepelni, mint már a római korban is ismert hévízi tóhoz vezető ingyenes sétával. Február 2-án a Keszthelyi-hegység peremén a múltban számos helyen feltörő víz által hátrahagyott gazdag növény- és állatvilágot ismerhetjük meg. A túra a feltárt római villa mellől indul és vezet a Hévíz-Cserszegtomaji lápon át a Dobogóra, majd ugyanezen az úton vissza.

Borbarangolás Badacsonyban 2017 – Gyulakeszi (február 4.)

A júniusig tartó Badacsonyi Borbarangolás sorozat első állomása február 4-én a gyulakeszi Villa Tolnay Borház lesz. A tavalyi év borai is először szabadulnak meg dugóiktól és kerülnek a poharunkba, így kísérőnek nem is lehetne finomabb falatokat választani, mint a fácáneszencia leves, vagy a hideg karamellás túrógombóc. Részletesebb információt itt találtok.

Belga koncert – Veszprém (február 4.)

Az Expresszó alagsori klubja látott már sok koncertet, február 4-én pedig a Belga lesz a következő a sorban. Harmadik dupla lemezük októberben érkezett meg a polcokra, Mégötlövés, Bauxit és Tokyo pedig azóta is a koncertezéssel vannak elfoglalva. Mondjuk ez 1998 óta folyamatosan igaz. Jegyek itt kaphatóak!

Jégfesztivál – Balatonlelle (február 4.)

A BL YachtClub utolsó idei Jégfesztiválján már csak félig láthatjuk a 3 méter magas kacsa alakú úszógumit, amit M. Tóth Zsolt világbajnok jégszobrász csapata bűvészkedett a Balatonra,  mert szegény félig beszakadt a tóba, de még így is mutatós darab. A finom felmelegedést a Buzássy Pince, a Bujdosó Pincészet,Pócz Pincészet és a Garamvári Szőlőbirtok standjánál kapható forralt bor biztosítja. A rendezvény a műjégpályán lesz megtartva!

Farsangi Disznótor – Keszthely (február 4.)

Akár Dezső, a rezi mangalica Búcsúbulija is lehetne az esemény neve, bár ezúttal a főszereplő az asztalra kerül. Méghozzá nem is csak egy formában: velős pirítósként, kolbászként, sonkaként és toros káposztaként is. Mindezekhez kísérőként pedig házi kenyér, pogácsa, pálinka és bor is jár majd. A február 4-i bulin a részvétel ingyenes, de asztalt kell foglalni a Télikert elérhetőségein.

III. Hómenők Kupa – Eplény (február 7.)

Eplényben
 van az ország talán legizgalmasabb sípályája, tekintve hogy már majdnem minden pálya nyitva áll, és éjszakai fényekben is csúszhatunk. A jövő bajnokai pedig, akik már túl vannak a "ne essek el, csak ne essek el" mantrázásán, február 7-én mérik össze tudásukat a Hómenők Kupa harmadik fordulójában. Hobby és versenykategóriában is lehet indulni az egyfutamos óriás műlesikláson, és ezúttal tényleg csak a gyerekekről szól majd a verseny.

Valentin nap a Balatonnál (február 10–15.)

Akár aktívan szeretnénk ünnepelni a Valentin napot, akár gasztroélményekkel gazdagodnánk, mindre lesz lehetőségünk. Balatonfüreden futóversenyt tartanak szerelmeseknek, Siófokon a mozivászon előtt edzhetjük könnycsatornáinkat romantikus filmekkel, de francia sanzonéneket is hallgathatunk Veszprémben. Aki viszont nem akar lemondani a fürdésről, ha már egyszer Balaton, az Zalakaroson teheti meg mindezt, éjszaka is.

A Street Food éjszakái - Keszthely (február 10–12.)

A keszthelyi Télikert előtesztelésnek veti alá az idei nyárra tervezett menüsorát, amit mi is végigehetünk február 10. és 12. közt. A fogások közt szerepelnek majd az új szendvicsek, BBQ fogások, és a véleményét is mindenki elmondhatja majd az ételekről. Zenéből sem lesz hiány, a Garami Funky Staff adja majd a hátteret.

DJ a szőlőben – Homola Borterasz – Paloznak (február 11.)

Február 11-én
a kinti hideg elől a ropogó tűz, az isteni zene, a jó borok, a cserépkályhának dőlés és a fűszeres harapnivalók komfortos világába menekülhetünk a Homola Borteraszon. Bár a jeges szőlőtőkék látványa és a panoráma csábító lehet, de tudni illik, hogy bent Nagy Sanyi, a Hódítás a konyhában bloggere és a pop-up konyhák zsonglőre fog főzni, aki épp bemelegít új szakácskönyvének anyagához. A jégolvasztó kandalló-jazzt pedig Cyborg Templar szolgáltatja majd.

Hévízi-lefolyó vízitúra (február 12. és 26.)

Napsütésben kellemes hangulatú túrának ígérkezik, hóesésben romantikusnak, borús időben viszont nem túl bizalomgerjesztő a Hévízi-lefolyó ködben úszó víztükre, de talán a kiszámíthatatlanság a legszebb benne. Meg a különféle tündérrózsák és vízi madarak, mint például a tőkés réce, szürke gém és a nagykócsag, vagy az akváriumtisztaságú vízben úszkáló apró halak, a nádasban pedig a jégmadár. Mindezeket láthatjuk február 12-én és 26-án is, jelentkezni pedig ezeken az elérhetőségeken lehet.

Random Trip Hangvilla Special – Veszprém (február 13.)

Igazi összmuzikális fülsimogatásra nevez be az, aki február 13-án ellátogat a Random Trip-re a veszprémi Hangvillába. A magyar zenei élet meghatározó figurái kezdenek határtalan jammelésbe, és a közönség részese lehet a vegytiszta, minőségi zene születésének, ahol a jól ismert zenei stílusokat a zenészek teljesen random módon ötvözik. A résztvevők közt ott lesz Závada Péter az Akkezdetphiaiból, Lábas Viki a Margaret Islandből és MC Kemon az Irie Maffiából.


Tehetséggel sáfárkodók – Kéthely (február 18.)

Détár Enikő
és Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas művésznőkkel tölthetünk el egy estét a kultúra jegyében, zenével, versekkel és titkokkal fűszerezve. A Kultkikötő rendezvényének a Kristinus Borbirtok ad majd otthont február 18-án, így értelemszerűen az estét kedvünk szerint borkóstolóval is zárhatjuk. Jegyeket itt válthattok az estére.

I. Garmin Farsangi Regatta – Balatonlelle (február 18.)

A hajóversenyek egyébként is izgalmasak, de február 18-án a Farsangi Regattán minden bizonnyal furcsa alakokat is láthatunk majd a vízen siklani, mert aki jelmezben jön, külön díjazásban részesül majd. A BL Yachtclub téli kupasorozatának ez a harmadik versenye, ezután még egyszer ülhetünk be az Elan 310-es hajókba, majd melegedhetünk fel a wellness-részlegen, vagy csúszkálhatunk a parti műjégpályán.

Borvacsora Bősz Adriánnal – Veszprém (február 22.)

A veszprémi Chianti Étterem következő vendége a szekszárdi borvidék gyakorlatias és precíz borásza, Bősz Adrián lesz február 22-én. Már nagyapja is ezen a vidéken termelt szőlőt, így számára egyértelmű volt, hogy itt fogja folytatni ezt az áldásos mesterséget. Bizonyára életéről és borairól is beszél majd, amit egy kellemes vacsora társaságában hallgathatunk meg.

Borbarangolás Badacsonyban 2017 – Badacsonytomaj (február 25.)

Ha februárban továbbra is kedvünk támad még a lankás szőlőültetvények közt barangolni és a legjobb borokkal kényeztetni magunk, akkor február 25-én Badacsonytomajon tehetjük meg mindezt, ahol vendéglátónk az Istvándy Borműhely lesz. Farsangi hangulatra számíthatunk pezsgős csoki bonbonnal és ehhez illő desszertborokkal. Az ételekről sem feledkeztek el, farsangi fánkra és mangalicára készüljünk.

További boros programok:
Február 24. Furmint borvacsora a Somlón 
Február 25. Furmint borvacsora Pálffyéknál