Kétszáz forintos gasztrojegyet vezettek be a badacsonytomaji strandon.

Megállíthatatlan a Balaton-parti gasztroforradalom, a lángos-sült krumpli-hekk hármast felváltja a helyi alapanyagokra épülő, minőségi beach food – írja a Balatoni KÖR. Az újhullámos strandbüfék népszerűségét a vízpart is növeli, a vendégek élvezik a balatoni kilátást és a tó felől érkező friss levegőt. A különleges helyszín azonban problémát is okoz. Ezeket a büféket csak belépővel lehet megközelíteni, így a vendégkörük a strandolókra korlátozódik.

Badacsonytomajon nem törődtek bele a helyzetbe, bevezették a gasztro strandbelépőt. A rendszer így működik: a 700 forintos napijegy helyett 200 forintért vásároltok gasztrobelépőt, a maradék 500 forintot pedig letétbe helyezitek. A vendéglátók lepecsételik a belépőtöket, így távozáskor visszakaphatjátok a letéti összeget.

Ha éltek az új lehetőséggel, mi a Kalóz bisztró újragondolt strandételeit javasoljuk. Betérhettek hozzájuk egy bitang burgerre vagy egy Harcsa & Krumpli-ra, amit aztán leöblíthettek egy pohár kézműves sörrel vagy házi szörppel. Ha a klasszikusabb lángos-vonalon maradnátok, Pálóczi Béla a ti emberetek. Hagyományos receptet használ, szerinte a finom lángosnak nincs nagy titka: „Addig kell dagasztani a tésztát, amíg vissza nem beszél.”