A családiasság hangulata lengi körbe az adventi időszak második hétvégéjét: a fiatal borászok Badacsonyban ülnek össze, két élő legendával pedig Vonyarcavshegyen találkozhatsz. Délen Beethovent hallgathatsz, ha épp nem kisállatokkal karácsonyozol, míg a Hősök azt ünnepli, hogy már csak két év van hátra a nagykorúságig.

Adventi vásárok a Balatonnál (12.08-10.)

Korábban már majdnem húsz balatoni adventi vásárt és programot gyűjtöttünk össze, amelyeket ide kattintva nézhettek meg. Advent második hétvégéjén sem lanyhul a hangulat, a mostani hétvége folyamán pedig két vásárra érdemes különösen odafigyelni: a siófoki Aranycsengő Adventi Vásáron szombaton Kardos-Horváth János, vasárnap pedig Petruska zenél, míg a badacsonyörsi Folly Arborétum kézműves vásárral indítja meg a december 23-ig tartó ingyenes kertlátogatási időszakát. 

Pláne Péntek – Badacsonytomaj (12.08.)

A Pláne Péntekek keretében legutoljára bemutatkozott tokaji és egri bortermelők után ismét visszakanyarodunk a Balaton-felvidékhez: most pénteken a frissen juniborásszá választott Pálffy Attila és hattételes borsora érkezik a badacsonytomaji Plánéba családi pincészete, a köveskáli Pálffy Pince képviseletében. A 19:00-kor kezdődő borkóstolón szereplő tételek közül néggyel most ismerkedhet meg először a borkedvelő közönség, így ha kedvet kaptál a részvételhez, akkor érdemes mihamarabb asztalt foglalni.

String Vonóstrió – Siófok (12.08.)

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ Zenélő Templomok névre keresztelt hangverseny-sorozata most érkezik utolsó idei alkalmához. A decemberi koncerten a String Vonóstrió lép fel a balatonkiliti katolikus templomban: előadásuk első részében Mozart- és Beethoven-műveket, utána pedig Dohnányi Ernő és Weiner Leó darabjait adja elő Line Ildikó hegedűművész, Nagy Enikő brácsaművész és Vályi Csilla gordonkaművész.

Menhelyi állatok karácsonya – Balatonszabadi (12.09.)

„Fogadj te is örökbe, legyél te is hős!” – hirdetik a siófoki állatvédők és ezzel a jelszóval szervezik meg idén is a menhelyi állatok karácsonyát, amelyen lehetőségetek nyílik, hogy a menhelyi állatok közül kiválasszatok egyet, akit boldoggá tehettek azzal, hogy megajándékozzátok vagy megsétáltatjátok Balatonszabadiban. Persze a kutyák és a cicák minden ajándéknak, így az állateledelnek, az alomnak vagy a játéknak egyaránt örülnek.

Születésnapi nagykoncert – Veszprém (12.09.)

Most szombaton már a tizenhatodik gyertyát gyújtják meg a Hősök születésnapi tortáján. Ahogyan azt már korábban megszokhattuk, hagyományos nagykoncerttel térnek vissza szülővárosukba, Veszprémbe hogy az Expresszóban 21:00-kor induló bulin együtt ünnepelhessenek rajongókkal. Az ünneplés előtt fellép DJ Gozth és az ígéretek szerint TKYD először „bemelegít”, majd csatlakozik a Hősökhöz.

Évzáró borvacsora – Vonyarcvashegy (12.09.)

Szombat este tartja évzáró borvacsoráját a vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton. A gasztroesemény helyszínéül szolgáló Bock Bisztró Balaton kétszáz éves Festetics-pincéjében pedig nem csupán a tíztételes borsor végigkóstolására kerül sor, de a menüsorhoz tartozik még két borász, Bock József és Jásdi István társasága is. Emellett a 2015 óta évente megrendezett baráti atmoszférájú téli este folyamán olyan, a borokhoz kapcsolódó fogásokat szolgálnak majd fel, mint a tokhalravioli, a sütőtökleves vagy éppen a csokoládés képviselőfánk.