Június utolsó napjaiban egyszerre csap le a Balaton a legkülönbözőbb programokkal: míg az északi parton a Wellhello koncertezik és a levendulamezőket letarolja az aratás, addig délen újabb sikerkomédiát játszanak a Kultkikötőben.

Levendulaszüret (06.23-25.)

Ezen a hétvégén is több helyen lehet szedni levendulát. Kőröshegyen, Tihanyban, Monoszlón és Dörgicsén sem fogytak még el a készletek, múlt héten szedtük össze, hogy az egyes helyeken milyen extrákkal készültek a szüret idejére.

Szentjánosbogár-túrák

Elindult a szentjánosbogár-rajzás, amit ezen a hétvégén esténként, 1,5 órás vezetett túrákon figyelhettek meg az ország több pontján, például Eplényben, az Ámos-hegyen.

A röpképtelen nőstények ilyenkor világítva várják a párjukat az aljnövényzetben, a náluk sokkal kisebb hímek pedig szintén világítva, röpködve keresik őket. A szentjánosbogarak körülbelül 21:17-kor kezdenek világítani és este 10 előtt lekapcsolják fényeiket.

Jegyet vásárolni itt lehet.

Wellhello-koncertek Balatonfűzfőn és Keszthelyen (06.23-24.)

Fluor Tomi és Diaz számára is elkezdődött a balatoni nyár: pénteken a balatonfűzfői Beach Fesztiválon, másnap pedig a keszthelyi Viviera Beachen táncolhatjátok át velük az éjszakát.

A közönség egy emberként énekelheti majd, hogy „Apu, vedd meg nekem a várost!”, de a legújabb számaik is felbukkannak a koncerten. Ugyanis a Balatoni nyár tavalyi retró-feldolgozása után idén nyárra már két új számmal is készülnek, amelyek minden bizonnyal hallhatók lesznek mindkét koncerten.

Kultkikötő: Bocs, félrement (06.24.)

A Bocs, félrement! egy off-Broadway sikerdarab, amely szombaton mutatkozik be a Kultkikötő balatonföldvári színpadán. Stephanie boldogan éli életét, gondoskodik a háztartásról, neveli a gyerekeket, majd egy napon kap egy saját számítógépet. Be is csap a mennykő: érkezik egy furcsa üzenet a férjétől, talán nem is neki szánta? Csatlakozik Peg, a legjobb barátnő, hogy bosszút álljon az aljas férfinemen, és George is, a legjobb barát, hogy mentse a menthetőt. De ki az a Wanda?

Az Orlai Produkció előadásának főszereplői Kovács Patrícia és Schruff Milán.

Az egész nyáron át tartó Kultkikötő a MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Múzeumok Éjszakája (06.24.)

Országszerte minden évben megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, amikor egy karszalag kifizetésével az eseményhez csatlakozó múzeumok bármelyikébe ellátogathattok. Idén is rengeteg programmal várnak titeket június 25-re virradó este Balatonfüreden, Balatonszárszón, Balatonszemesen, Balatonföldvár, Fonyódon, Keszthelyen, Tihanyban, Veszprémben, Zalaegerszegen és Zircen. Azonban talán a legfontosabb mégis az, hogy időben lecsekkoljátok a programokat, hátha előzetes regisztrációhoz van kötve a részvétel, akárcsak egyik kedvencünk, a tihanyi apátság Vendégségben a szerzeteseknél programja esetében.

Everness Fesztivál (06.23-25.)

Hétvégén még tart a MOL Nagyon Balaton programsorozat tudatos, spirituális fesztiválja, az Everness. Az alsóörsi Pelso Campingben táborozó ötnapos rendezvény célja, hogy mindenki magára összpontosíthasson és megtalálja a számára legalkalmasabb önkifejezési formát, legyen szó táncról, jógáról vagy zenéről. Mindebben közel háromszáz hazai és külföldi előadó, oktató és guru segít, így megszámlálhatatlan előadást hallgathatsz meg agykontrollról, meditációról, testi és lelki egészségről, a sikerről, vagy a boldogság megtalálásáról.

Kertmozizz a hétvégén!

Balatonakali kertmozi

  • június 23. (péntek), 21:00 – Volt Egyszer Egy Venice
  • június 24. (szombat), 21:00 – Verdák 3.
  • június 25. (vasárnap), 21:00 – A Múmia

Balatonlelle kertmozi 

  • június 23. (péntek), 21:00 – Transformers: Az utolsó lovag
  • június 24. (szombat), 21:00 – Transformers: Az utolsó lovag
  • június 25. (vasárnap), 21:00 – Verdák 3.

Csopak Forrás Kertmozi 

  • június 23. (péntek), 21:00 – A szépség és a szörnyeteg
  • június 24. (szombat), 21:00 – Kincsem
  • június 25. (vasárnap), 21:00 – A múmia 

Fövenyes kertmozi 

  • június 23. (péntek), 21:00 – Verdák 3.
  • június 24. (szombat), 21:00 – Transformers: Az utolsó lovag
  • június 25. (vasárnap), 21:00 – Csajok Hajnalig

Pegazus 

  • június 23. (péntek), 21:30 – Asztal két főre