Holdfénytúra Gyenesdiáson, fáklyás várlátogatás Szigligeten, sörfesztivál Veszprémben és még egy rakat jó program júniusra. Ez az a hónap, amikor még a tömegfóbiások is bátran kimerészkedhetnek a partra és a partközeli helyekre, mégis minden jó hely nyitva van már. Lejárók a vízben, vízibiciklik a parton, ipari mennyiségű forró olaj a lángossütőknél: kezdődhet a nyári menet!

Hévízi-tó túra (június 8.)

Könnyű nyári szellő, napfény, zölden szétterülő táj. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetett túráján megfigyelhetjük a természetvédelmi terület élővilágát, anélkül, hogy kárt tennénk benne. A kirándulás ingyenes, de az időjárásnak megfelelő ruházatról, cipőről és a távcsőről a túrázóknak kell gondoskodniuk.

Konyhakör – Tihany (június 10.)

A Konyhakör csapata 10-én 19:30-tól a Tihanyi PIAC placcon, a félsziget tetején, a nádasban rendezi meg hatodik, és egyben eddigi legnagyobb, 45 fős különleges vacsoráját. A séf Németh Ádám lesz, a menüsorban pedig olyanokat találunk, mint például kacsamell langyos tökfőzelékkel, vörösboros pecsenyeszafttal, vagy tihanyi camembert-fagylalt.

Nemzeti Regatta – Siófok (június 10-11.)

Ha a pünkösdi hétvégén nem láttatok elég vitorlást, a következőn bepótolhatjátok, hiszen június 10-én indul a balatoni hajózás egyik legfontosabb eseménye, a Nemzeti Regatta. Amíg a vízen a vitorlások csatája zajlik, a siófoki
vitorláskikötőben
 a versenyző települések mutatják be nevezetességeiket, gasztronómiai különlegességeiket.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Kéknyelű túra  – Badacsony (június 11.)

Mi jut eszünkbe a Badacsonyról? Hegymászás és bor. Mindkettőt megkapod, ha csatlakozol a pincelátogatással egybekötött túrához, ráadásul a kialudt vulkán geológiai kincseit is megismerheted Árvai Gábor túravezető segítségével. A négyórás túra a Szegedy Róza Háztól indul, délelőtt 10 órakor. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Puccini: Bohémélet 2.0 – Veszprém (június 14.)

Az igazán jó történeteket bármelyik korban el lehet mesélni. Ezért döntött úgy az Operaház, hogy a klasszikus Bohémélet mellett egy másik értelmezést is műsorra tűz. A megvalósítást az egyik legizgalmasabb fiatal operarendezőre, Damiano Michielettóra bízták. A darab a mai Párizs térképét tárja elénk, bohémei fiatalok, könnyelműek és szerethetőek, június 14-én a Veszprém Arénában láthatjátok őket. 


5. Veszprémi Sörfesztivál
 (június 15-18.)


A balatoni régióban kétségtelenül a borok uralkodnak, de június 15. és 18. között a sörkedvelőknek is kedveznek, hiszen ötödik alkalommal rendezik meg a Sörfesztivált a veszprémi Historia Kertben, ahol az ország legízesebb és legkülönlegesebb söreit kóstolhatjátok végig.

Indul a PLÁZS – Siófok (június 17.)

Hatalmas, homokos placc, ahol tengerparti hangulatban lehet ejtőzni, sportolni és szórakozni. Idén nyáron Halott Pénz koncerttel indul a PLÁZS a Siófoki Nagystrandon, előttük pedig a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató győztese, a Lóci játszik lép fel, akik nyereményük részeként nyithatják meg a szezont.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Los An Gyenes – Gyenesdiás (június 17.)

Szívesen visszarepülnél az '50-es évek Amerikájába? Gyenesdiáson megteheted. Az időgépet még ott sem találták fel, viszont június 17-én dögös autókkal, csinos pin up lányokkal, vintage vásárral és rengeteg pörgős rockabilly zenével készülnek a Kárpáti Korzón.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Tour de Zalakaros – Zalakaros (június 17-18.)

Itt a harmadik Tour de Zalakaros könnyen teljesíthető távokkal, helyszíni vagy online nevezéssel, verseny előtt és után lazulós programokkal, jófajta nyereményekkel. A helyszínen, a Zalakarosi Tourinform irodában is bérelhetsz bringát a 3 táv (33 km, 60 km vagy 127 km) valamelyikére.

Tihanyi Levendula Fesztivál (június 19-25.)

Ha Tihany, akkor levendula. Vagy inkább, ha levendula, akkor Tihany? Annyi biztos, hogy ezt a kettőt nem lehet elválasztani, de nem is akarjuk. A júniusi Levendula Fesztiválon izgalmas túrákon vehettek részt, vagy elveszhettek a végtelen levendulatengerben, hiszen szedd magad akciót is szerveznek.

Everness Fesztivál – Alsóörs (június 20-25.)

Új helyszínre költözik a tudatosság fesztiválja: június 20. és 25. között az alsóörsi Pelso Campingben hallhatjátok az oktatók és lelki vezetők előadásait spiritualitásról, egészségről, sikerről, a boldogság megtalálásáról, az intimitásról, de aktívabb elfoglaltságokat is találhattok, hiszen idén külön helyszínt kapnak a különböző mozgásformák. Lesz jóga, tánc, zene, lazulás, rengeteg pozitív energia és persze a napfényes Balaton-part.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Budapest Bár koncert – Balatonföldvár (június 23.)

A Budapest Bár népszerű dalokat értelmez újra cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer elemekkel ötvözve, így jön létre egy új irányzat, a gypsy lounge. Könnyed, mégis művészi előadás, fergeteges buli  – mindezt az idei Kultkikötő hozza el nekünk június 23-án, festői környezettel tálalva a földvári szabadtéri színpadon.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Fáklyás várlátogatás – Szigliget (június 24.)

Egy régi várrom nappal is különleges, szinte misztikus élményt adhat, felidéz egy elmúlt korszakot, századokkal repít vissza az időben. Ha sötétedés után, fáklyával a kézben fedezzük fel a romokat, talán még élesebben elevenedik meg előttünk a történelem. Június 24-én kipróbálhatjátok ezt az élményt a szigligeti várban. A túrán kívül bemutatókkal és tűzgyújtással is készülnek.

Bocs, félrement! – Balatonföldvár (június 24.)

Stephanie boldogan éli életét, gondoskodik a háztartásról, neveli a gyerekeket, majd egy napon kap egy saját számítógépet, és be is csap a mennykő. Mit kapunk ha keresztezzük a modern technikát a felelőtlen felhasználókkal, hozzáadunk némi intrikát és egy hűtlen férjet? Egy fergeteges darabot, amit júniusban a Balaton parton is láthattok, a Kultkikötő földvári helyszínén. Az Orlai Produkció előadása Kovács Patríciával és Schruff Milánnal.

MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

Holdfénytúra – Gyenesdiás (június 24.)

Az erdő egy kicsit mindig misztikus, de ha éjszaka kelsz útra, akkor még izgalmasabb. Ha érdekel, milyen lehet éjszaka a rengetegben, távol a város zajától és fényétől, és érzel magadban bátorságot, hogy új oldaláról ismerd meg a természetet, akkor június 24-én a Holdfénytúrán a helyed. A csapat a Természet Háza Látogatóközponttól indul.