Január utolsó hétvégéjén megérkezik a Balatonhoz az év első igazán nagy volumenű boros rendezvénye és egy különleges borvacsorára is ellátogathattok pénteken. Emellett exkluzív túrával ünnepelhetitek meg a Kis-Balaton íróját és megtudhatjátok azt is, hogy mi az, ami összeköti egy egyetemista baltáját és a pétervári ködöt.

Borvacsora Pampetrics Milánnal – Zalacsány (01.26.)

Péntek este 19:00-ra a zalacsányi Zala Springs Golf Resortban egy különleges borvacsorával készülnek: Pampetrics Milán, a keszthelyi Pampetrics Borkereskedés vezetője fog mesélni az est menüjéhez párosított, hat különböző borászat tételeiből megkomponált borsorról. A kadarkákra fókuszáló válogatás mellé pedig olyan fogások készülnek, mint a kapris malacterrine vagy a szedres-mentás csokoládémousse. A borvacsorán való részvételhez előzetes asztalfoglalás szükséges, így érdemes még ma fénysebességgel regisztrálni, ha kedvet kaptatok a programhoz!

Fekete István-emléknap – Fenékpuszta (01. 27.)

Fekete István születésének 118. évfordulója alkalmából előadással emlékeznek meg a legendás íróról szombaton a fenékpusztai Kis-Balaton Kutatóházban, amelyet kirándulás követ a Diás-szigeten lévő emlékhelyre. Az előadás elsősorban a szerző kis-balatoni történeteire, azaz a Tüskevár és a Téli berek című regényeire fókuszál majd, de ha az irodalomtörténet annyira nem hoz lázba, akkor az azt követő Diás-szigeti túra bizonyára igen, hiszen a védelem alatt álló területre csak szakemberekkel együtt lehetséges a belépés.

Olaszrizling Szerintünk 2018 – Csopak, Balatonfüred és Paloznak (01. 27.)

A rendezvény kezdetben önbizalomerősítő volt a kocsmabornak tekintett olaszrizlinget termelő résztvevők számára.” – mondta el az idén már nyolcadjára megrendezett Olaszrizling Szerintünk ötletgazdája, Jásdi István. A nagy volumenű boros rendezvényen huszonhét balatoni borászat borai mutatkoznak be a csopaki fő helyszínen, amihez három kísérőrendezvény (Csopak, Paloznak és Balatonfüred) és a füredi Horváth-ház Borgaléria egy esti bulija kapcsolódik még a nap folyamán. Az esemény különlegessége, hogy ízlelőt és felvilágosítást első kézből, azaz a termelőktől kaphatnak majd a résztvevők. Mivel a programokra limitált számban adtak ki jegyeket, így igyekezni kell az utolsó jegyek elcsípéséhez.

Pannon Várszínház: Bűn és bűnhődés (01.27.)