Február első hétvégéjén túrával és gasztrofarsanggal kezdődik a balatoni télbúcsúztatás északon, míg a déli parton mozimaratonnal és Shakespeare-drámával kezdik a tél utolsó hónapját.

V. Mozimaraton – Siófok (02.02.)

Pénteken már ötödjére tartanak Mozimaratont a siófoki Sió Moziban, ahol a mozifanatikusok késő délutántól kezdve a hajnali órákig tizenkét órán keresztül, két teremben tíz filmet nézhetnek megállás nélkül. A felhozatalban a tavalyi vígjátékok és akciófilmek (Jumanji: Vár a dzsungel, Star Wars: Az utolsó jedi) mellett Antal Nimród A viszkise is helyet kapott, de lesznek még újabb horrorfilmek is (Bőrpofa, Insidious: Az utolsó kulcs) a maraton vége felé. Arról nem is beszélve, hogy mindezt kevesebb mint két mozijegy áráért kaphatjátok meg.

I. Lellei Gasztro Farsang (02.03.)

Szombat délután kerül sor az első alkalommal megrendezett Lellei Gasztro Farsangra: a város tizenkét borászata, hat éttereme, három cukrászdája és három szálláshelye mutatkozik be a Szent István téren. A 22:00-ig tartó rendezvényen az eseményre összeállított egységes árú menüvel, borsorral, szelfiponttal, élőzenével, sóhomokozóval, valamint homokfutó-bemutatóval készülnek a szervezők. „Igyekeztünk mindenkinek teret biztosítani, aki megfelelő színvonalon tudja a környék gasztronómiáját képviselni” – foglalta össze röviden a lényeget a nekünk nyilatkozó Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője.

A makrancos hölgy – Veszprém (02.03.)

Nyelves Kata és szemtelen Kata, de egyszersmind világszép Kata. Ó, kataságos legkatább Kata, kit Isten is Katának alkata.” Szombat este mutatkozik be a Pannon Várszínház társulata által újraértelmezett Shakespeare-klasszikus, A makrancos hölgy története a veszprémi Hangvilla színpadán. A fiatal Kata legalább annyira szép, mint amennyire makacs és hajthatatlan: nem tűri a béklyókat és a korlátokat. Nem tud és nem is akar parancsra szeretni, ezért hogy elkerülhesse az apja által rákényszerített házasságot, megtagadja a férfiak uralmát.

Séta a fagyott vadonban – Badacsonytomaj (02.03.)

Az idén is megrendezett, téltől tavaszig tartó Badacsonyi Borbarangolás szombati helyszíne a Hotel Neptun Badacsony lesz. A Séta a fagyott vadonban névre keresztelt borvacsorán Vári Dávid séf által menüsora által olyan fogásokat ehetnek végig a vendégek – nem beszélve a badacsonyi borokból készített válogatásról –, amelyekben megjelennek a táj halai, vadjai és egyéb természetes ízei: vaddisznó-kocsonya tormahabbal, keszthelyi tokhal cukkinipikkelyben és a gondolatébresztő nevű „későiszüret-parfé”

Téli Tihany (02.03.)