A teljes régiót tekintve még mindig Hévíz a legnépszerűbb célpont, de ha közvetlenül a part menti településeket nézzük, ott már érdekes folyamatokra bukkanhatunk.

Ugyan a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) adatai szerint a 2017-es vizes vb a külföldi vendégéjszakák számát nézve nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a  belföldi turizmus tekintetében mégis Balatonfüred lett 2017 nagy nyertese a számok alapján.

A KSH régióra vonatkozó adatait alaposan átböngésző Balatontipp cikke szerint a teljes üdülőkörzetet vizsgálva Hévíz továbbra is toronymagas első az itt töltött vendégéjszakákban, de a második helyért már nagy a verseny, hiszen Balatonfüred növekvő, míg az eddigi második Siófok csökkenő tendenciát mutat.

Hévíz 2017-ben hét százalékkal nagyobb forgalmat bonyolított a 2016-os adatokhoz képest. Siófok őrzi második helyét, de figyelmeztető jel lehet, hogy a 239.968 éjszakás külföldi forgalom 10 százalékos növekedést mutat, a belföldi vendégek 466.806 éjszakás eredménye 15,9 százalékkal elmarad az előző évtől.