Mi mással vehetné kezdetét a balatoni tavasz, ha nem borral: Balatonfüredre Légli Géza érkezik vendégként, a híres Somlói Vándor, azaz Kis Tamás pedig saját pincéjében mutatja be a 2017-es évjáratot, miközben Veszprémben a Bagossy Brothers Company és Lóci közösen táncoltatja meg az Expresszó közönségét. Jön a hétvége, ami majd jól felvezeti a jövő hetet, amikor négy napunk lesz mindenre.

Légli Géza a Kredencben – Balatonfüred (03.09.)

Péntek este végre a balatonfüredi Kredenc vendége lesz a déli part meghatározó borásza, Légli Géza, aki izgalmas borait hozza el Szőlőskislakról. Az a Légli Géza, aki még évekkel ezelőtt mondta nekünk, hogy ha mindenki kézműves lesz, akkor ő lábműves bort csinál majd. A baráti, kötetlen beszélgetéssel vegyes borkóstolón héttételes borsor és egy meglepetés butikpezsgő biztosítja majd a hangulatot. Amennyiben kedvet kaptál a részvételhez, úgy érdemes sietni, mivel a programon való részvétel előzetes asztalfoglaláshoz kötött!

Életrevalók – Veszprém (03.09.)

A budapesti Játékszín Horgas Ádám által rendezett Életrevalók című vendégelőadása március 9-én mutatkozik be a Veszprémi Petőfi Színházban és március 23-ig még további négy alkalommal nézhetitek meg az azonos című filmből készült adaptációt. A világhírű történetben egy különös páros őszinte és megható barátsága, valamint és az előítéletekkel való leszámolás állnak a középpontban, emellett pedig a darab alapjául szolgáló 2011-es film megtörtént eseményeket dolgozott föl.

Bagossy Brothers Company & Lóci Játszik – Veszprém (03.09.)

Vitán felüli tény, hogy a Bagossy Brothers Company és a Lóci Játszik közös zenei nyelvet beszélnek, azonban ennek megtapasztalására a királynék városában eddig még nem nyílt lehetőség, így most pénteken első alkalommal lépnek fel a veszprémi Expresszóban. A két zenekar közös koncertjei már-már legendaszámba mennek, hiszen ott az eufória és a falbontás közötti spektrumon bármi megtörténhet.

A Somlói Vándor Pince 2017-es évjáratbemutatója – Somlóvásárhely (03.10.)

Hagyományteremtő szándékkal tartja első tavaszi évjárat-bemutatóját a somlóvásárhelyi Somlói Vándor Pince: az előző évi munka eredményeit, azaz a nyolc debütáló bort elsőként szombaton mutatják meg a közönségnek, hogy az érdeklődők megtudhassák milyen borokat várhatnak. Emellett 14:00-tól 18:00-ig nyitva lesz a pince és bármikor be lehet térni egy kötetlenül kóstolásra és/vagy beszélgetésre.

Szentgáli tűzköves geotúra az ősember nyomában (03.11.)

Balaton-felvidéki Nemzeti Park vasárnapi vezetett geotúráján a híres szentgáli tűzkő nyomába eredhetnek az érdeklődő természetjárók: a Tűzköves-hegy impozáns bányaudvarait és fokozottan védett barlangját látogathatják meg a résztvevők a nemzeti park munkatársainak vezetésével. Amennyiben kedvet kaptál a programhoz, úgy tartsd fejben, hogy a részvételhez előzetes bejelentkezésre van szükség a túrát szombat 16:00-ig, telefonszám és e-mail cím megadásával!

Országos Étterem Hét (03.05-11.)