Már rég túl vagyunk a naptári tavasz közepén és egyre inkább elérhető közelségbe kerül hozzánk a balatoni nyár. Az már csak természetes, hogy a Balaton és környéke programok tekintetében egyre inkább ehhez a trendhez közelít, amit mi sem bizonyít jobban, mint a most hétvége programjai: északon futóverseny, délen SUP-túra, Veszprémben Punnany, Keszthelyen fagott, míg máshol jótékonysági vetítés vagy kiállításmegnyitó vár péntektől vasárnapig.

Punnany TavaCity Túr ’18 – Veszprém (04.20.)

„Tavasszal a petyhüdt izmokba, zsörtös májakba, fáradt mirigyekbe új erő költözik, ébredez a természet, lágy szellő fújja kalandos vizekre turnébuszunk” – olvasható a Punnany Massif beharangozója a TavaCity Túr ’18 névre keresztelt koncertsorozatukról, amelynek következő koncertjére a veszprémi Expresszóban kerül sor most pénteken 18:00-ás kezdettel.

Borbarangolás a Borbarátok Vendéglő & Fata Pincében – Veszprém (04.21.)

Szombat este redezik az idei Badacsonyi Borbarangolás sorban következő borvacsoráját, amelynek helyszíne ezúttal a badacsonytomaji Borbarátok Vendéglő és Fata Pince lesz, ahol olyan fogásokkal készülnek a vacsoraestre, mint a kacsa-erőleves japán udontésztával, a borjúpofa sáfrányos rizottóval és gremolatával, valamint a mille-feuille.

Pre-season SUP tour – Siófok (04.21.)

Szezon előtti, bemelegítő SUP túrát tart a SUPport – SUPyoga & SUPfitness a siófoki Aranyparton most szombaton. A programon akár kezdőként is részt vehetsz, hiszen a deszkákon gyorsan rá tudsz érezni az állva evezés ízére, de kérésre neoprén ruhát is biztosítanak a szervezők. Ha pedig már gyakorlott vagy, akkor kipróbálhatod SUPrace-deszkákat is az új élmény érdekében térhetsz haza.

PTE Fagott-kamaraest – Keszthely (04.21.)

A PTE Zeneművészeti Intézete regionális kamarakoncert-sorozatának fagottestjére szombat este kerül sor a keszthelyi Festetics-kastélyban: az est folyamán fellépnek Herpay Ágnes, Ducza Ágnes, Fehér László Balázs, Matkovics Lívia és Vedres Péter fagottművészek és elsősorban szólóhangszerre és énekhangra írott művek, valamint kamarazene kerülnek bemutatásra.

Maratonman 2018 – Balatonfüred (04.22.)

A Balaton egyik legszebb helyén, a balatonfüredi tóparton teljesítheted az általad választott távot az idei Maratonman-en, amelyre vasárnap kerül sor. A Tagore sétányon összesen nyolc kategóriában állhattok rajthoz, skálájuk pedig a párkilométeres futamoktól egészen a teljes maratonig húzódik.

Jótékonysági vetítés – Siófok (04.22.)

Vasárnap kora délután Mosonyi Szabolcs Vad Balaton című természetfilmjét mutatják be a Siófokon, a Sió Moziban. A Közép-Európa legnagyobb édesvízű tavát bemutató mozis kikapcsolódás mellett a vetítés egyben jótékonysági gyűjtés is a Siófoki Állatvédő Alapítvány védencei számára.

Szem-fény-vesztés – Tihany (04.22.)

Szem-fény-vesztés címmel vasárnaptól látogatható az Orosz István grafikusművész és Polgár Botond szobrászművész alkotásaiból összeállított tárlat a KOGART idén ötéves tihanyi galériájában. A kurátori leírás szerint a két művész „a klasszikus művészeti hagyományban gyökerező előképekre építenek, de nem a megszokott struktúrákat követve rendezik azokat szekvenciákba. Ellenkezőleg, új gondolati pályákat kutatva az emlékezet és a képzelet határait feszegetik és a horizontvonalon túlra pillantanak”.