A hétvégén rajtol el az Örvényeshegy Piknik Zalacsányba, méghozzá olyan nevekkel, mint Al Di Meoláé. Vele párhuzamosan tart Kaposváron a Rippl-Rónai Fesztivál, amelyen több hazai híresség is megfordul. Emellett a közelgő Gyereknap hatására a legkisebbeknek szánt programok özönlötték el a tó környékét, a barlangbejárástól a fogathajtó versenyen át megszokott városi rendezvényekig.

Gyereknap a Balatonnál (05.25-27.)

Május utolsó hétvégéjén Magyarországon hagyományosan minden a gyerekekről szól és ez nem is lesz másként a Balaton környékén és partján sem. Több balatoni településen egész napos gyereknapi rendezvényeket tartanak, de ezeken kívül még több túrát, sporteseményt és kifejezetten családoknak szervezett programot gyűjtöttünk össze nektek. Emellett a hétvége folyamán több figyelemfelhívó rendezvényt is szerveznek a gyermekeltűnések visszaszorítása érdekében.

Rippl-Rónai Fesztivál – Kaposvár (05.25-27.)

A harmadjára megrendezett Rippl-Rónai Fesztivál összművészeti ambícióinak köszönhetően a modern művészet legjavától az örökzöld klasszikusokig meríti programját komoly- és könnyűzenei, népművészeti és folklór programokkal színesítve. Személyes kedvenceink között szerepel a negyedszázados Anima Sound SystemHobo és Petruska fellépése a vasárnapig tartó kaposvári fesztiválon.

Örvényeshegy Piknik – Zalacsány (05.25-27.)

A világ egyik legjobb gitárosa, Al Di Meola nyitja meg az idén startoló zalacsányi Örvényeshegy Pikniket. A Pálos Resort és a Farm Inn Fogadó területén tartott, a MOL Nagyon Balaton programsorozat részét képező háromnapos művészeti fesztivál koncertekkel, színházzal, irodalommal és borokkal várja az érdeklődőket a hétvégén: a zalai dombok között megbújva olyanok koncerteznek, mint Szabó Balázs Bandája, a Pribojszki Mátyás BandSzalóki Ági és a Jónás Vera Experiment.

Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztivál – Tihany (05.26.)

A Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztivált 2015 óta rendezik meg évente: az idei megmérettetésre kétezer főre csökkentették a lehetséges résztvevők számát, megfordították a menetirányt, nyolcvan fős frissítéssel és összesen százezer pohárral készülnek és egész napos programmal, nem csak futóknak. Nem is meglepő, hogy már az összes hely betelt a versenyre, de ha lemaradtatok a lehetőségről, akkor sem érdemes búsulni, ugyanis olyan kísérőprogramokat is tartanak, mint Nagy Katalin világbajnok-ultrafutó és dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó előadásai.

A Balaton Napja (05.26.)

Szombaton már negyedik alkalommal tartják meg A Balaton Napját, az egész Balatont körbeölelő régiós rendezvényt. Idén sok helyen a gyereknapi programokkal összekapcsolva ünneplik a Balatont. Menetrend szerint 14:00-kor egységesen tóbafutással nyitják meg a főszezont mind a tizenöt résztvevő strandon és utána 14:30-kor körbe lehet koccintani a Balatont hazánk első régióborával, a BalatonBorral.

Kedvezményes látogatás a nemzeti park bemutatóhelyein (05.26-27.)