A 71-est ellepő, Alsóörs felé tartó motorosok mellett a hétvége sztárjai között tartjuk számon a balatonfüredi könyves jazzfesztivált és az éjszakába nyúló keszthelyi múzeumlátogatást. Nem beszélve a Fish szombati koncertjéről, a levendulás jógázásról vagy éppen az ötven hazai település összecsapásáról, a Nemzeti Regattáról.

Könyv - Bor - Jazz Fesztivál – Balatonfüred (06.08-10.)

Balatonfüred kifejezetten a borfesztiváljairól híres. Az idei elsőt ebben a sorban az Országos Könyvhét apropóján rendezik meg a MOL Nagyon Balaton részeként: a kultúra és a gasztronómia ismét kéz a kézben jár egymással. A ismét „borutcává” változó Blaha Lujza utcát és környékét csak ajánlani tudjuk, hiszen az ott szerzett fröccsel végigjárni a Tagore sétányt, miközben jazzkoncertek szólnak – ideális folytatása az estének! Napközben pedig irodalmi kávéház, könyvbemutatók és gyerekprogramok várják a kíváncsiakat négy napon keresztül.

19. Harley-Davidson Open Road Fest – Alsóörs (06.08-10.)

Most vasárnapig tart Alsóörsön a hagyományosan elsősorban a bőrkabátos-motoros közegnek szóló Harley-Davidson Open Road Fest, amely idén tölti a tizenkilencet. A fesztivál miatt lepik majd el a 71-es utat a motoros arcok a hétvége folyamán, de ha nem feltétlenül érzed úgy, hogy ez a te fesztiválod volna, akkor vigyázó szemed a programra vesd: szombaton fellép Ripoff Raskolnikov és a Fish!

Biblioterápia a Festeticsekkel – Keszthely (06.09.)

Idén is csatlakozhattok a Hosszúlépés kultúrsétáihoz - a MOL Nagyon Balaton jóvoltából -, amelyek attól különlegesek, hogy egy-egy terület szakértői - történészek, építészek, szociológusok, levéltárosok vagy éppen gasztrobloggerek - vezetik a csoportokat és olyan titkokat, érdekességeket mesélnek el, amit egy kívülálló sohasem vagy csak hosszas bányászás után tudhatna meg. Szombat este a keszthelyi Festetics-kastély könyvtárába pillanthattok be Hargitainé Vári Éva könyvtáros-tanár vezetésével, hogy könyvritkaságok és titkos ajtók között barangolva átélhessétek a hajdani arisztokrácia mindennapjait.

Jóga a levendulásban – Kőröshegy (06.09.)

Jógázni hív szombat estére a Kőröshegyi Levendulás brigádja: „Jógáztál már hat hektárnyi virágzó levendula között naplementekor, háttérben a Balatonnal és a handpan lágy dallamaival?” A kezdő és haladó jógásokat egyaránt invitáló program során közösen merülhettek el a jóga tudományában. Ha pedig kedvet kapnátok egy kis levendulaszedéshez, érkezzetek korábban, 18 óráig még ezt is megtehetitek.

Nemzeti Regatta – Siófok (06.09-10.)