Pohner Ádám, a Kistücsök séfhelyettese és az általa vezetett magyar csapat 8. helyezést ért el a világ legrangosabb gasztronómiai versenyének európai döntőjében.

Nyolcadik helyen végzett tegnap este Pohner Ádám Torinóban, ami azt jelenti, hogy a januári lyoni világdöntőn is részt vehet csapatával (Vomberg Frigyes-coach, Csillag Richárd-commis és Hamvas Zoltán-president). Az európai döntőben a skandináv országok taroltak: első helyezett a norvég csapat lett, második a svéd, harmadik a dán alakulat. A 20 versenyző csapat mindegyikének Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni (pl. Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet). 

Pohner Ádám februárban nyerte meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét,, így ő és csapata képviselhette hazánkat Torinóban, a Bocuse d'Or európai fordulójában.

„Nagyon hamar vissza tud rántani a valóságba, amikor rájössz, hogy ez a győzelem még nagyon sok munkát jelent" - nyilatkozta nekünk Ádám a februári győzelem után. Reméljük a világdöntőre is ebben a szellemiségben készül. Addig pedig a szemesi Kistücsökben találkozhatunk vele és munkáival.