Augusztus 2-4. között újra készülhetünk a nagy balatoni Jazzpikinikre: Paloznakon hetedjére is különleges hangulatú nulladik nappal indítják a programot. Ez egy egész estés nagy koncertet jelent, amelyek mellett jönnek a 2017-ben már bevált kisebb, klubhangulatú helyszínek, újra lesz fényfestés, fűben ülés, környékbeli borok és a balatoni gasztronómia legjava. 3 nap alatt több mint 20 zenei produkció és sok gyerekprogram érkezik, és persze a koncertek előtt csobbanni is ajánlott.

Ami minket illet, minden évben várjuk, hogy Paloznak felkösse a lampionokat és felállítsa a sörpadokat, és elinduljon a Jazzpiknik. Az eseménynek van egy ejtőzős minifesztivál hangulata, a kis faluban már délután megszólal a zene, és estig abba se marad, hol kicsi klubkoncertek, hol nagykoncertek szólnak épp.

Idén a nulladik nap a kétszeres Golden Globe-díjas Jamie Cullummal indul, aki helyenként őrült, máskor elringató zongorajátékáról híres (és arról, hogy időnként felugrik a zongorája tetejére). A nagykoncert előtt fellép a Finucci Bros Quartet feat. Radics Gigi, akik Beyonce dalokat hoznak jazzesebb, swingesebb köntösben. 










Pénteken elkalandozhatunk a funky, a swing és a hiphop világába az Electro Deluxe-szal, de ekkor lép fel a jazz és soul klasszikus (és nem mellesleg Grammy-díjas) SOUL II SOUL is. A brit csapatnak olyan legendás számokat köszönhetünk, mint a “Keep On Moving” vagy a “Back To Life”, frontemberüket, Jazzie B-t még az angol királynő is kitüntette zenei munkásságáért. 

Szombaton a Kraak & Smaak electro-funk slágereire táncolhatunk, akik fellépéseiken az élőzenét DJ-szettekkel keverik. Ennek eredményeként egy kis acid jazz, hiphop, soul, funk és house is elfér a zenéjükben. Ugyanezen a napon megnézhetjük Geszti+Jazz+Az+Lányok egyedi felállását is, akik fúvós szekcióval egészülnek ki, és több, máshol nem játszott dallal készülnek.

Fábián Juli szerepe mindig is fontos volt a piknik életében, Juli része volt és marad a fesztiválnak, az első teltházas koncertet ő adta. Idén a szervezők koncerttel és színpaddal is emlékeznek az énekesnőre. A koncerten fellép Tóth Vera, Big John Whitfield, Carl Avory,  MC Kemon, Zoohacker és zenekara, Delov Jávor és DJ Q-Cee, de a sor még bővül.

A Tájház udvarán helyet kapó Fábián Juli Színpadon klubhangulatra és erős hazai zenei felhozatalra lehet számítani. A Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadon a mediterrán jazzé lesz a főszerep, míg a Sáfránkert Vendéglő előtti Audi Stage-en jazzformációk és DJ-k adják a hangulatos aláfestést. És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb balatonfüredi és csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de a piknik nem piknik további hozzávalók nélkül, így kosarak, behűtött borok és plédek is beszerezhetők lesznek. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet italai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli  pincészetek válogatásai is. A gasztronómiai kínálat összeállításában a Food Truck Catering nyújtott segítséget. Jön a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Cupákos, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, a környékről pedig itt lesz többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda. 

Egyéb tudnivalók:

  • Részletes porgram ITT.
  • Jegyeket ITT vehettek.
  • Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak. Délutánonként  interaktív gyerekprogramokkal várják a kicsiket!
  • Mivel Paloznak egy kis falu, így szállásokat a környékbeli településeken érdemes nézni. A szervezők a programok előtt és után piknikbuszokat indítanak Balatonfüred és Alsóörs-Balatonalmádi-Balatonkenese irányába, de Veszprémbe is könnyen el lehet jutni taxival.
  • A Jazzpiknik a VeszprémFesttel koprodukcióban kerül megrendezésre, rendező partner a Paloznaki Önkormányzat. A program a Mol Nagyon Balaton programsorozat része.