A Magyar Konyha balatoni kalauza minden eddiginél több vendéglátóhelyet ajánl, ezek közül száz új, vagy még soha nem szereplet a kiadványban.

A Magyar Konyha már hatodik alkalommal jelentet meg balatoni gasztrokalauzt, most először a Balatoni Körrel együttműködésben. A kiadványban szereplő 400 vendéglátóegység hét régióra van bontva, piktogramok és ikonok jelzik az adott helyek jellemzőit,  mint például az egész éves nyitvatartás vagy a szálláslehetőség. Idén először a Balaton Kör térképével együtt lehet megvásárolni a kiadványt. 

"A becsali csárdák, a tipikus »egynyaras« éttermek háttérbe szorultak" - írják a Magyar Konyha honlapján. És valóban: a füzet éttermeken kívül bisztrókat, kisvendéglőket, borászatokat, strandbüféket, hal- és lángossütőket, fagyizókat, cukrászdákat, romkocsmákat, termelői piacokat, delikátboltokat is ajánl. Sőt, a tavalyi évhez képest sok-sok termelő bemutatásával bővült a füzetecske.