Lellei és boglári vállalkozók fogtak össze, hogy népszerűsítsék a szezonon kívüli eseményeket és azokat a helyeket, melyek egész évben nyitva tartanak. A végeredmény egy programfüzet és több különleges program. A kezdeményezés része, hogy elindul a Lelle-Boglár Tekergő.

Miközben most fordulunk rá az igazán napsütéses nyári időszakra, a déli parton ilyenkor is arra hívják fel a figyelmet, hogy a Balatonnál négy évszakban, folyamatosan találunk jó programokat.

Balatonlellén készült el a Balaton Télen-Nyáron Menő névre hallgató kiadvány, amely tíz egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyet mutat be, és többek között olyan őszi-téli programokat harangoz be, mint a Téli Vitorlás Versenysorozat, a Balatonlellei Karácsonyi vásár vagy az Adventi Gasztro Piknik. 

“A hangsúly az összefogáson van, nagyon boldog vagyok, hogy eljutottunk oda, hogy együtt tudunk az egész éves Balatonért tenni" - nyilatkozta Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke. Kenéz István, Balatonlelle polgármestere hozzátette: “Ma itt történelmet írunk, hiszen az elmúlt években nagyon sok próbálkozás volt arra vonatkozóan, hogy a szezont meg kell hosszabbítani, és ez sajnos nem jött össze. Az utóbbi évek bebizonyították, hogy igenis lehet balatoni településeken a szezonon kívül is programokat szervezni úgy, hogy érdeklődés legyen!”