A Balatoni KÖR és a We Love Balaton idén is keresi azt az ételt, amely új lendületet adhat a balatoni strandgasztronómiának.

Jelentkezni július 22-ig lehet az info@welovebalaton.hu e-mail címen, megadva a nevező elérhetőségét, a nevezett ételt, illetve azt, hogy melyik balatoni vendéglátóhelyen lehet megkóstolni a strandételt.

Kritériumok

  • az étel egészséges, jó minőségű alapanyagokból készül
  • egyszerű, de kreatív, nyárias
  • túlmutat az eddig uralkodó lángos-hekk irányon
  • gyorsan és büfékben is elkészíthető
  • akár elvitelre is alkalmas
  • szerepel a vendéglátóhely étlapján

A verseny

A Balatoni KÖR augusztusban osztja majd ki a díjat, a We Love Balaton pedig idén is együttműködő partnerként áll a kezdeményezés mellé, megszűri a jelentkezőket és összeállítja a végső győzelemre esélyes nevezők listáját.

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében elő lehet állítani, mert a végső cél, hogy a receptet más strandbüfék is átvegyék, ezzel megújítva az itthoni büfékultúrát. Az utóbbi években olyan nevezéseket kaptunk, amelyek néha már túl is gondolták a feladatot, ezért az idei évben kifejezetten olyan ételt keresünk, amely szinte bármelyik balatoni büfé étlapjára elférne, és nem szükséges az elkészítéséhez bonyolult konyhatechnológiai eszköz. Ugyanígy, kellő nevező esetén különdíjjal szeretnénk jutalmazni idén a nem újhullámos büféket is.

A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem is indulhat (a Balatoni KÖR tagjainak kivételével). A szervezők többtagú zsűrit kérnek majd fel, hogy győztest válasszon, a zsűriben az Év Strandétele verseny korábbi győztesei közül Bezerics Dániel (Paletta) és Nagy-Golyán Nikolett (Kalóz Strandbisztró) is ott lesz. Ők idén nem indulnak a versenyen.

A beach food mozgalom