Már nincs sok hátra a nyárból, de még egy utolsó, nagyon forgalmas és programokkal teli hétvége előttünk van. Az augusztus 20-i hosszú hétvégén futhatunk maratont, nézhetünk kiállítást és bulizhatunk egész nap.

Balaton Piknik: Kruder & Dorfmeister - Gömbkilátó (07.19)

A MOL Nagyon Balaton jóvoltából a földvári Gömbkilátó alatt, a tisztáson szól majd az elektronikus zene a 25 éves Kruder & Dorfmeister prezentálásában. Vasárnap már 12 órától lehet érkezni, piknikkosár és pár üveg jó bor erősen ajánlott! A koncert mellett izgalmasan hangzik az is, hogy 13 és 14 óra között Petraflow-val jógázhatunk a kilátó mellett.








Sena a frissTeraszon - Badacsony (08.18.)

Az Irie Maffiából ismertük meg a nevét, azóta saját jogon is országos hírnévre tett szert. Nemrég jelent meg harmadik szóló albuma, a Feathers. Augusztus 18-án, pénteken pedig a badacsonyi frissTerasz színpadán énekel majd a híresen jó borok mellé Sena Dagadu.

DJ a szőlőben - Homola Borterasz (08.18.)

A Paloznaki Jazzpiknik afterpartyja is lehetne a Homola Borterasz augusztus 18-i egész napos, borozós-zenés bulija. A DJ pultnál Cyborg Templar és DJ Gyanus, 14 órától egészen este 10-ig ők gondoskodnak a zenéről. Az eseményen mutatkozik be a pincészet legújabb bora, a Parti Szél névre keresztelt 2017-es Cuvée is.

I. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton - Szentbékkálla (08.19.)

A Káli-medence legszebb futóversenyét rendezik meg augusztus 19-én, szombaton. A Szentbékkállai Pegazusból indulnak majd a versenyzők, hajnalban. Révfülöpre busz viszik őket, ahol Lauer papa pörgeti fel a versenyzőket egy live DJ szettel a Balaton közepén, innen futnak vissza Szentbékkállára. 

Balatonfüredi Borhetek - Tagore Sétány (08.10.-09.10.)

A Tagore sétányt már elfoglalták a különböző borászatok és éttermek standjai. Négy héten keresztül minden este lehet borozni, eszegetni a Balaton partján, a tó egyik legszebb városában. Találkozhatunk lokális borászatokkal, mint a Söptei vagy a Zelna, de távolabbi borászok, például Béla és Bandi és a Vesztergom is tiszteletüket teszik. A standok között pedig a Soul Surge, a Jónás Vera Experiment és a The Bits - Beatles Emlékzenekar zenél.

Tűzijáték - a Balaton körül (08.20.)

A Balaton szinte minden nagyobb városában tűzijátékot lőnek az égre augusztus 20-án. Minden településen máskor kezdődik a műsor, így az sem kizárt, hogy többet is meg tudunk nézni - főleg a hajókról, amelyek például Füredről, Siófokról, Keszthelyről indulnak.

Žagar - Close to Nature - frissTerasz (08.19.)

A frissTerasz idei nyárzárója Žagar lesz, aki egy galaktikus DJ szettel búcsúzik a melegtől a csillagok alatt. A ráhangolódásról az Analog Balaton gondoskodik, Žagar után pedig Galactic Jackson veszi át a pultot, miközben egy másik standnál folyamatosan kínálják majd a jobbnál jobb borokat.