A tömeg ellenére is jó dolog a balatoni tűzijáték, a tóban visszatükröződő fények minden kellemetlenségért kárpótolnak. Földön vagy vízen - mi összegyűjtöttünk minden helyet, ahonnan szép lesz az augusztus 20.

Alsóörs

Az alsóörsi strandon 22 órakor lövik fel a magasba az első rakétákat. A tűzijáték előtt Szekeres Adrienn lép fel a Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál egyik utolsó akkordjaként, majd ha vége a durrogtatásnak utcabál kezdődik a Petróleum zenekarral. 


Balatonalmádi

Almádiban a Wesselényi strandon 21 órakor kezdődik a fényjáték, amit háromnegyed 10-kor az István a király követ. A BAHART tűzijáték néző hajót is indít.

Balatonföldvár

földvári hajóállomáson 21 órakor lövik fel lesz színes az ég. Tűzijátéknéző sétahajó innen is indul 20.30 órakor.

Balatonfüred

Füreden 22 órakor kezdődik a tűzijáték. A mólóról lövik ki, de természetesen az egész parton rá lehet majd látni. Előtte a Szent István téren és a Kisfaludy színpadon is lesznek programok, például térzene és táncrapszódia.

Csopak

Csopak Napok utolsó felvonása a 21.30-kor kezdődő tűzijáték. A látványosság előtt a Petőfi Színház tart ünnepi előadást illetve a Rulett együttes zenél.

Keszthely

A Szent István Ünnepe is tűzijátékkal zár este 9 órakor. Előtt többek között a Napsugár együttes játszik elsősorban kicsiknek, őket egy dobegyüttes követi, majd 19.30 órakor a Firkin csap a húrok közé "őrült" ír kocsmazenéjével. A kikötőből innen is indul tűzijátéknéző hajó.

Tihany

21.00 órakor a hajókikötő mólójáról lőnek fel tűzijátékot Tihanyban. A háromnapos Szent István Napok rendezvénysorozat központ helyszíne egyébként a Mádl Ferenc tér, ahol az égi varázs előtt a Rajkó Zenekar lép fel.


Zamárdi

Zamárdiban a Bácskai utcai kikötőben gyújtják meg a rakétákat. A program 21 órától 23.30-ig tart.

Siófok

Siófokon augusztus 16-tól tartják a Bor és Kenyér ünnepét, ennek megkoronázása a 21 órakor a hajóállomáson kezdődő tűzijáték. A rendezvény ingyenes, viszont indul séta- és bulihajó is, ezekre jegyet kell váltani.

Hajójáratok