Az ősz második hétvégéjét biciklis maratonnal, koncertekkel és kiállításokkal ünnepelhetjük a Balaton körül - szárazon és vízen egyaránt.

Magashegyi, remix és bor

Bocskor Bíborka a Magashegyi Undergrounddal foglalja el a Kultkikötő kéthelyi színpadát szeptember 8-án. A Kristinus jótékonysági futás után lehet majd hallgatni az együttes különleges, bekategorizálhatatlan stílusú számait.

A bandának eddig három lemeze jelent meg (Ezer erdő 2010, Tegnapután 2013, Talált tenger 2016). A rajtuk található rádiós dalok (Metróhuzat, Rázz fel, Árnyékok, Esőnap, Szemszavak, Holdfényváros, Itt leszel) népszerűsége miatt rengeteg helyre hívják őket, gyakran szimfonikusokkal zenélnek. Ilyen lesz a hétvégi esemény is, este 7-től.

Ákos a kompon

Az idei harmadik kompkoncerten Ákos lép fel. A hajókra Szántódon és Tihanyban is 19:00-tól 19:30-ig lehet felszállni, maga a koncert körülbelül 20:15-kor kezdődik, utána a kompok először Tihanyban majd Szántódon kötnek ki, nagyjából 22:15-kor, így mindkét oldalon lehetőség van a kiszállásra. A koncertet eső esetén is megrendezik.

Biciklivel a Balaton fölött

Szeptember 8-án, szombaton a Randonneurs Hungary szervezésében, a Balaton mellett a B R M 200-Balaton-felvidék Maraton, Kerékpáros Teljesítménytúrán 200 kilométer, majdnem 1800 méter szintkülönbség várja a résztvevőket. A mezőny Balatonalmádiból indul reggel hétkor, többek között Füred, Köveskál és Keszthely érintésével megy Sümegre, Tapolcára, onnan Vöröstó felé vissza Almádiba. 


Hajókiállítás vízen és szárazon

A 23. Balaton Boat Show keretein belül a Kenese Marina Portban lehet megtekinteni a legszebb és legmodernebb hajókat, mind vízen, mind szárazon. Elektromos és vitorlás hajók közül lesz hazai és külföldi gyártmány, és sok újdonság is. 

A hajók mellett érdekes programokkal várják a résztvevőket egész hétvégén: többek között Kékszalag kiállítással és beszélgetésekkel a sportról.

Tájképek Tihanyban

A tihanyi Kogart Galériában még megtekinthető a Táj – Kép – Történetek a 19. századi magyar festészetből című kiállítás, amely elsősorban id. Markó Károly és tanítványainak munkáit helyezi a középpontba. Misztikus és történelmi tájak jelennek meg a képeken, és természetesen a Balaton is feltűnik. Bár a képek több mint száz évesek, modernnek hatnak, és garantáltan meghozzák a látogató kedvét az utazáshoz.