Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

természet

Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: Hegyestű

337 méter magasról szép a ták, de gyönyörű maga a kirándulás is - a Hegyestű az ország egyik legkülönlegesebb földrajzi képződménye.

Ikonikus formáját még az egykori bánya sem tudta elrontani. A Hegyestű a Káli-medence, a Balaton-felvidék, sőt talán az ország egyik legérdekesebb formája. Egy vulkán kürtőjének maradványa, melyet az erózió preparált ki a környezetéből. Függönyszerű fala minden természetefotós álma és a tetejéről a kilátás is gyönyörű. 

Nem nehéz túra, a parkolókból lépcsők vezetnek fel, de megéri a környéken is sétálgatni, a természet és a vendéglátóipar miatt biztosan. Mi ITT gyűjtöttük össze kedvenc túráinkat a környéken.

Hogyan jutok ide? A 71-es útról nyílik a parkoló, onnan lépcsőn lehet felsétálni. A Balatoni Kéktúra is útba ejti, hosszabb sétát azt követve lehet tenni a környéken.

Hasonló tartalmak

Panorámás tanösvények – 5 rövid körtúra télre a Balatonnál

?>

Egy téli túránál érdemes olyan útvonalat választani, ami önmagába tér vissza, így sokkal könnyebb a hazajutás. Ehhez adunk most tippeket a Balatonnál.

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Neked ajánlott

A