Szeptember közepén a kultúráé a főszerep, de a Balaton partján izgalmas sporteseményekbe is belefuthatunk. Miközben javában tombol a vénasszonyok nyara és még a strandra sem késő lemenni, a múzeumokban izgalmasabbnál izgalmasabb események várnak, borozni és biciklizni pedig nyilván remekül lehet szervezett keretek között is.

Somlói Juhfark Ünnep (09.15.)

Idén harmadik alkalommal, szeptember 15-én rendezik meg a somlói juhfark borok ünnepét. A fajta legjobbjait lehet majd megízlelni Somlójenőn, ahol workshopok, pincetúrák és természetesen irányított kóstolások várják majd a borok szerelmeseit és azokat, akik kíváncsiak ennek az egyedi fehérborszőlőnek a jellegzetes ízére.

Beharangozóként pedig addig is olvasd el cikkünket, melyben minden fontos információt összeszedtünk a Juhfarkról!

XI. Bakony ’93 Kerékpáros Teljesítménytúra (09.16.)

Pétfürdőről indul 16-án, vasárnap a tizenegyedik Bakony 93', melynek keretein belül a nevezők körbebiciklizik a Bakonyt. 91 kilométer alatt több mint 1000 métert emelkedik az út, de nem csak a testmozgás, hanem a kilátás miatt is érdemes részt venni a túrán.

XXVII. Vonyarci Búcsú (09.16.)

Vasárnap tizenharmadik alkalommal tartják meg a vonyarcvashegyi búcsút. Lesz mazsorettműsor és nosztalgiaelőadás is, délelőtt a Lidó strandon pedig az Aranyhíd Horgászegyesület rendez versenyt.

Keszthelyi Táncpanoráma (09.13-15.)

Szeptember 13. és 15. között rendezik meg a keszthelyi Balaton Színházban a 2018-as Táncpanorámát. A Nemzeti Táncszínház Tánc és kreativitás című programja mellett a Szegedi Kortárs Balett, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Duna Táncműhely produkcióit, valamint a 30 éves Szegedi Kortárs Balettet bemutató fotókiállítását láthatják a nézők. A Balaton Színház Simándy-termében berendezett tárlat szeptember 30-ig tekinthető meg. 

Kulturális Örökség Napjai (09.15-16.)

2018-ban is több száz - az év többi napján nem látogatható - épület nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, de néhány múzeum különleges sétákat is szervez, izgalmas helyekre vezetve a látogatókat. A tó körül idén több helyszínen, például Veszprémben, Keszthelyen és Siófokon tekinthetünk majd meg kápolnákat, iskolákat és múzeumokat. Ilyen például a Tejfalussy-ház, a Szent Imre Piarista és Helyőrségi templom és a Veszprémi Tűztorony. Mi leginkább a  Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ gyógynövénytúráját várjuk.

Festetics Trófeaszemle (09.15.)

Szeptember 15-én rendezik meg az év legnagyobb trófeaszemléjét Keszthelyen, a Vadászati Múzeumban. Délelőtt többek között solymászbemutatóval kedveskednek a vendégeknek, de lesznek a vadászathoz kötődő zenei, irodalmi és képzőművészeti programok és persze sok díjat is kiosztanak.