Még mindig dübörögnek a szüreti mulatságok a Balaton környékén. De azoknak is van pár tippünk, akik a bort most félretennék és inkább túráznának.

BB Piros Maraton és Kalóz-napi túrák (09.29.)

A Kalóz-napi túrákkal együtt, Szentgáltól Paloznakig rendezik meg az idei Piros Maratont. Az utóbbin - a teljes maratonon kívül - 25 és 15 kilométereket is lehet majd futni, míg az előbbin fél és 10 kilométer közötti sétákat tehetünk meg, vagy a Paloznaki játszótérre sétálhatunk, ami a rajttól nagyjából 100 méter.

Kőről kőre a Balaton-felvidéken (09.30.)

Badacsonytördemici indulással három távon indulhatnak az érdeklődők a badacsonyi természetbe túrázni. Vasárnap 42, 30 és 10 kilométeres távokat lehet teljesíteni 1000 forintos nevezési díj befizetése után.

Kisfaludy Szüret (09.27.-09.30.)

Kisfaludy Sándor 246. születésnapjának alkalmából Sümegen három napon át ünnepelnek. Lesz interaktív nap, régizene-koncert, lakatfal-avatás és egyéb programok is. A részvétel ingyenes, de több programelem regisztrációhoz kötött.

DJ a szőlőben – Szüreti Bál (09.30.)

A DJ a Szőlőben rendezvénysorozat második születésnapját már őszies időben ünnepli a Homola Borterasz. A hordóban érlelt vörös és fehérborok mellé az ételt a Sáfránkert, az élőzenét pedig 14:00-tól 22:00-ig Cyborg Templar biztosítja.

Első Füredi Sörnap (09.29.)

Balatonfüreden is végre ünneplik a sört. Az első alkalommal megrendezett sörnap kiállítói között üdvözölhetjük a Kronenbourgot és a Calsberget is, de a hangsúly a manufaktúrákon és a kisüzemeken lesz, például a Balaton17 Brewing Co.-n és Rehák Sörmanufaktúrán. A program délben kezdődik, és Király Vajk akusztikus koncertjével ér majd véget. A Rambling Blues Trio és a Blues B.R.Others Show frontembere a '20-as '30-as évek amerikai népzenéjéből szemezget 16 órától. 

Balatoni KÖR Gasztro Piknik (09.29.)

Öt gasztro pikniket hirdetett meg a Balatoni Kör a következő hónapokra.  Sümegen lesz a sorozat első állomása szombaton. Szüreti ételekkel és helyi borokkal ünneplik az őszt és azt, hogy a szezonnak még nincs vége a Balaton környékén.