Remek családi programok, Magashegyi Underground-koncert, orgonahangverseny és vacsoraest is csábít ezen a hétvégén a Balatonra, ismét összeszedtük a legjobb programokat a hét megfelelő zárásához.

Fa Nándor a Petrányi Borteraszon (10.26., Csopak)

Pénteken folytatódik a Petrányi Pince vacsoravendég-sorozata, ahol ezúttal Fa Nándort látják vendégül. A magyar vitorlázás valószínűleg legismertebb alakjával Petrányi István, fia, Zoltán és unokája, Botond beszélget majd egy finom vacsora mellett. Az esemény kifejezetten népszerű, a pincészet tegnapi Facebook posztja alapján már csak két szabad helyük maradt hétvégére.

Magashegyi Underground (10.26., Veszprém)

Különlegesnek ígérkezik a Magashegyi Underground koncertje a veszprémi Expresszóban, ez lesz ugyanis az együttes egyetlen őszi klubkoncertje. A csapat szívének különösen kedves a királynék városa, ezért is esett a választásuk Veszprémre. Az este vendégzenekara a Twentees lesz.

Süsü nap (10.27., Veszprém)

Klasszikus családi programmal készül szombatra a veszprémi Városi Művelődési Központ, hiszen egy teljes napot szentelnek gyermekkorunk egyik kedvenc mesehősének, a Süsünek, akinek történetei mai napig elvarázsolja a kicsiket. A Süsü nap magában foglal mesehős-kiállítást, játszóházat és bábelőadást is.

Sütőtök és gesztenye nap (10.27., Balatonfüred)

A balatonfüredi Blaha Lujza utca második alkalommal is otthont ad a Sütőtök és gesztenye napnak, melynek keretein belül a tökös és gesztenyés ételek, valamint desszertek kerülnek előtérbe az utca vendéglátósainál.

Csorba Gergő és Sárosi Dániel orgonahangversenye (10.27., Tihany)

A szombatot Tihanyban is zárhatjuk Csorba Gergő és Sárosi Dániel debreceni orgonaművészek ingyenes hangversenyén, melynek a Tihanyi bencés apátság ad otthont.

A misztikus vulkán – Lesznai Anna kiállítása (2019.01.01-ig, Balatonfüred)

A hétvégi programok közé mindig érdemes beiktatni egy-egy kiállítást is, ezúttal mi Lesznai Anna tárlatát ajánljuk a balatonfüredi Vaszary Galériában, amely hűen tükrözi a művész eseménydús életét és sokoldalú művészeti tehetségét.

Hétvégi túratipp: Halom-hegyi Kossuth-kilátó

Ahogyan a kiállításoknak, a kirándulásoknak is mindig lesz helye egy igazán jó hétvége programjai közt. Az előrejelzés szerint ráadásul hétvégére ismét szép időnk lesz, tehát minden adott hozzá, hogy barangoljunk egy kicsit a szabadban, ez alkalommal a Halom-hegyi Kossuth-kilátót jelöltük ki célpontként. A Mencshelyről induló túrát persze nem csupán a kilátó miatt érdemes választani, a Halom-hegyi Vulkán-tanösvény önmagában is érdekes, ráadásul egyenesen az egykori vulkán kráterébe vezet. A csúcson a Balaton és a Dél-Bakony panorámája fogad bennünket, amely talán ilyenkor, az ősz színeivel tarkítva a legszebb.