A hétvégén már igazán karácsonyi hangulatba kerülhetünk, hiszen advent első vasárnapjához időzítve, több településen is most nyílnak a karácsonyi vásárok. Aki azonban még odázná az ünnepi készülődést, annak jut a hétvégén izgalmas vízitúra, hagyományos disznótor és a veszprémi zsidóság nyomában járó városi séta is.

Adventi Fesztivál Balatonlellén (12.01-02.)

Másodszor rendezik meg idén Balatonlellén az Adventi Gasztro Pikniket, mellyel egyidőben a Balatonlellei Karácsonyi Vásár is megnyitja kapuit. Miközben a friss mézeskalácsot és friss gesztenyét majszoljuk, szombaton a Mikulás Regattán szurkolhatunk, majd a műjégpályát is kipróbálhatjuk.

További adventi programok a hétvégén

Advent első vasárnapjához kapcsolódóan több helyen is ezen a hétvégén nyílnak meg a karácsonyi vásárok a Balaton környékén, de más egyéb, az ünnephez köthető programokkal is számolhatunk:

Hévíz-patak vízitúra (12.01-02.)

Beköszöntött a Hévíz-patak vízitúráinak időszaka is, idén először most szombaton és vasárnap vehetünk részt a különleges kalandon, amely a patak meleg vize miatt akár mínuszokban is teljesíthető. A programot az Óbudai Sportegyesület szervezi, időtartama kb. 2-3 óra.

Kreinbacher & Karolina (11.30., Balatonfüred)

November 30-án, a balatonfüredi Karolina Kávéházban rendeznek kóstolótKreinbacher Birtok pezsgőiből, ahol Baráth Sándor, a birtok borásza is jelen lesz. A pezsgők mellé Schindele Péter, a kávéház tulajdonosa készít libamáj-vacsorát.

Hagyományőrző disznótor (12.01., Köveskál)

A köveskáli Mi a kő – Káli-medencei Borok Háza december 1-jén ismét hagyományőrző disznótort rendez, ahol olyannyira testközelből figyelhetjük az eseményeket, hogy a rátermettebbek be is segíthetnek a különböző munkafázisokba, közben pedig természetesen folyamatosan adott lesz a kóstolás lehetősége is.

IX. Borbála-napi Borbál (12.01.)

Kilencedik alkalommal rendezik meg december 1-jén az Anna Grand Hotelben a Borbála-napi Borbált, melynek kezdőakkordja az újbor-versenyre nevezett borok kóstolása és értékelése lesz, melyet ötfogásos vacsora követ. Az estét a borverseny eredményhirdetése zárja.

Művészek, rabbik, kereskedők és mártírok nyomában (12.02., Veszprém)

Az Oliva Étteremtől induló sétán bemutatják az egykori veszprémi zsidóság életének legfontosabb színtereit a Buhim-völgytől a Vásárállásig, ezzel együtt pedig megismerhetjük a közösség legfontosabb szereplőit is.

Hétvégi túratipp - A Felsőörs melletti szurdokvölgyek

Leesett az első hó, mostantól már jobban meg kell válogatnunk, merre szeretnénk túrázni, ezért ezen a héten is olyan helyszínt ajánlunk, ahová télen is érdemes ellátogatni. A felsőörsi focipályától a forrás-hegyi geológiai alapszelvény felé haladva indulhatunk el a szurdokvölgyek felé, út közben érintve az évszázados nyárfákat és a Nagy-mező fennsíkját.