Az adventi időszakban természetes, hogy egyre több vásár nyílik, közte kisebbekkel és nagyobbakkal, de azért ezek mellett is akad bőven elfoglaltság az előttünk álló hétvégén a Balaton vonzáskörzetében. Közös borvacsorát tart a Laposa Birtok és az IKON Borászat, Veszprémbe látogat a Rossz versek rendezője és az Irie Maffia koncertezik majd a városban.

Irie Maffia (12.14., Veszprém)

Péntek este az ország egyik legjobb koncertzenekarával indíthatjuk a hétvégét a veszprémi Expresszóban. Az Irie Maffia buliján már előre ledolgozhatunk néhány bejglit a karácsonyi lakomák előtt, de az előzenekarra is érdemes lesz odaérni, hiszen Busa Pista rapmetál bandája, a Mangani 808 áll színpadra felvezetésképp.

Advent és Karácsony Keszthelyen (12.15-től)

December 15-től Keszthelyen is elindulnak a rendszeres adventi programok, közte ingyenes koncertekkel, játszóházzal és filmvetítésekkel. Az aktuális hétvégére többek közt a Szemfüles Játszóház (Balaton Színház), a Garabonciás együttes koncertje, valamint a városi Betlehem megnyitása jut.

I. Tihanyi Adventi Vásár a Kotyogósban (12.15-16., Tihany)

A tihanyi Kotyogós Kávéterasz egész hétvégén át tartó karácsonyi vására azoknak kedvez, akik inkább a családiasabb, visszafogott adventi programokat kedvelik. A vásár mellett készülnek kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, felolvasással, sőt néptáncbemutatóval is.

A Csendes Dűlő borkóstolója a káptalantóti Liliomkert Piacon (12.16., Káptalantóti)

Vasárnap a káptalantóti Liliomkert Piacon másodszor tart borkóstolót a badacsonyörsi Csendes Dűlő Szőlőbirtok. Amellett, hogy elveszünk a Balaton egyik legnépszerűbb piacának forgatagában, a kóstolás mellett el is időzhetünk majd a birtok csapatánál, kirántva magunkat kicsit a karácsonyi pörgésből.

Rossz versek – Közönségtalálkozó (12.16., Veszprém)

December 16-án premier előtt vetítik a veszprémi Cinema City Balaton moziban a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmet is jegyző Reisz Gábor legújabb, Rossz versek című moziját. A vetítés további különlegessége, hogy közönségtalálkozót is tartanak, azaz a film után beszélgetést is szerveznek a rendezővel és alkotótársaival.



Észak és Dél – A borvacsora (12.15., Káptalantóti)

Szintén Káptalantóti ad otthont a hétvége egyik legizgalmasabb borvacsorájának is, hiszen a Tölgyes Kúriában egyesül majd észak és dél, azaz a Laposa Birtok és az IKON Borászat. A közös borválogatáshoz hangolt menüről a Tölgyes Kúria séfje, Szaszák Zoltán fog gondoskodni.

Hétvégi túratipp - Szentbékkálla és környéke

Szentbékkálla és környéke különösen kedvelt kirándulócélpont, hiszen itt mind a természet, mind az ember építette környezet nyújt olyan élményeket, melyekért érdemes ide ellátogatni akár télen is.

Az itt magasodó Fekete-hegyre vezető kék túraútvonal mellett találjuk az Öreg-hegyi kút forrásbarlangját, mely a terület legfontosabb víznyerő helye; kicsit továbbhaladva már pompás kilátás nyílik a településre, de már nincs messze az Eötvös Károlyról elnevezett kilátó sem, ahonnan tiszta időben az egész Káli-medencét be lehet látni.