Mielőtt minden lecsendesedik az ünnepek idejére, még tarthatunk egy igazán aktív hétvégét a Balatonnál. Több koncert közül is lehet majd választani, de újabb jégpálya is nyílik, és persze ne feledkezzünk meg a csúnya karácsonyi pulcsis futásról sem.

Siófoki Jégkikötő (12.21-től)

Még éppen karácsony előtt, december 21-én nyílik meg a Siófoki Jégkikötő, ahol több mint 250 m²-en korcsolyázhatunk, egészen február 17-ig. A jégdiszkótól kezdve a jéghokiig számos kísérőprogram is társul majd a Balaton alighanem egyik legnépszerűbb téli helyszínéhez.

Kiscsillag: Dalok párban (12.20., Veszprém)

Rendhagyó módon ezúttal egy csütörtöki programot ajánlunk, hiszen december 20-án a Kiscsillag különleges koncerttel érkezik a veszprémi Hangvillába. A „Dalok párban” cím arra utal, hogy a zenekar témánként párokba helyezte dalait, a témákat pedig a közönség választja ki egy kalapból kihúzva azokat, ezzel egy interaktív, egyedi koncertműsort megalkotva.

Quimby Karácsony Extra (12.22., Veszprém)

December 22-én a veszprémi Expresszóban előkarácsonyozik a Quimby, ami kiváló lehetőség lesz a gőz kiengedésére a nagy karácsonyi hajtás lezárásaként, hogy aranyvasárnapra már teljes egészében át tudjuk adni magunkat az ünnep szellemének.

A koncert sajnos már telt házas, de érdemes még jegyre vadászni a hivatalos Facebook-eseménynél!

Petruska – Advent és Karácsony Keszthelyen (12.22.)

Szintén szombaton, a keszthelyi Fő téren található karácsonyi vásárban ad ingyenes koncertet Petruska András, aki a hazai énekes-dalszerzők egyik legközvetlenebb előadója. Zenéje elsősorban az angolszász folkon alapul, de ugyanúgy felismerhetjük benne a hazai népzenei motívumokat is.

Adventi ronda pulcsis futás (12.22., Sümeg)

A hétvége valószínűleg legmókásabb Balaton-környéki eseménye a sümegi ronda pulcsis futás lesz, melynek során 1,4 km-t kell majd megtenni az év közben a szekrény legmélyére dugott karácsonyi pulcsikban. A rajt és a cél is egyaránt a városi adventi vásáron lesz, ahol levezetéskép körbe is lehet nézni egy pohár forralt borral a kézben.

Hétvégi túratipp: Szent György-hegyi túra

A Balaton-felvidéken járva mindig kötelező program a Szent György-hegyi túra, ami télen is ugyanúgy érvényes. Mindenképpen érdemes útba ejteni a havas fák közt kibúvó bazaltorgonákat, a helyiek által csak Sárkánybarlangként emlegetett álbarlangot és a Márton atya présházból épített ortodox kápolnát is, a hegytetőn elénk táruló panoráma pedig már önmagában megéri az erőfeszítést. Lefelé jövet a kulináris kalandoknak is hódolhatunk olyan helyszíneken, mint a Gilvesy Pincészet vagy a Szászi Birtok.