Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

aktív

szerkesztés

Hétvégi programok: Valentin, Chagall és a Brains hozza közelebb a tavaszt

Szerzők

  • We Love Balaton

2018. 02. 15. 17:14

A farsang és a Valentin-nap lecsengése után már tényleg csak a centit lehet vágni a tavasz érkezéséig. Mindez persze nem eseménytelen téli álomként manifesztálódik a Balaton környékén: Badacsonyban egy sajtkészítőről, Csopakon két komoly családi pincészet közös vacsorájáról szól majd a hétvége. Közben Veszprémben és Kaposváron is remek kiállítások nyílnak, míg Füreden még napokkal Valentin-nap után is a szerelmeseket ünneplik.

Brains – Veszprém (02.16.)

A Brains egyike az ország legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekarainak: fesztiválfellépésekkel és telt házas klubkoncertekkel a hátuk mögött jelentették meg tavaly tavasszal legújabb – sorban a nyolcadik –, Keep Burning címet viselő albumukat. „Hihetetlen energiákat kapunk a közönségünktől a koncerteken, amiket próbáltunk dalokban is közvetíteni” – mondja énekesük, MC Columbo, azaz Kéri András, és ebből adnak ízelítőt péntek este a veszprémi Expresszóban is.

Szerelmes Füred 2018 (02.17.)

A tavalyi verseny sikerén felbuzdulva idén is megrendezik a Szerelmes Füred névre keresztelt hét kilométeres örömfutást, amelyen most már párkereső futam is indul a szerelmesek versenye mellett szombat délelőtt. A rendezvény emellett új rajthelyszínt és versenyközpontot is kapott a Hotel Margarétában, a futás útvonala pedig az Aranyhídig húzódik.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Birtokkonyha-est – Csopak (02.17.)

Most szombatra esik a csopaki Márga Bisztró idei első birtokkonyha-estje, amelyen a Laposa Borbirtokot fogják vendégül látni: a már megszokott módon, most is öt fogással és legalább hat borral készülnek, amelyet három séf és két borász mutat majd be a vacsora folyamán. A rizlingek és furmintok között felbukkan majd egy kékfrankos, méghozzá némi szarvasgomba és tofuderelye társaságában.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Sajt- és borhétvége – Badacsonyörs (02.17.)

Szombaton ellátogat a badacsonyörsi Váliborba az Év Sajttermelője, Sándor Tamás, aki mesélni fog a helyi értékekről, manufakturális élelmiszerekről és a több évnyi munkáról, amit a sajtjaiba fektetett. Ha ez önmagában még nem elég motiváció, akkor érdemes még szétnézni az est étlapjának tételei között: például füstölt pisztrángos ordatorta és kemencében sült óvári szelet, valamint sajttorta szedervelővel és fehércsokis szilvamázzal kerül aznap este a terítékre különböző évjáratú olaszrizlingek társaságában.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kontakt Kaposvár (02.16-18.)

Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fényképész színészekről készült nagyméretű képei rengeteg emléket idézhetnek fel azokban, akik egy kicsit is követték és követik a magyar színházi és filmvilágot. A fotók 1976 és 1991 között készültek, amikor a Keleti az Új Tükörnél dolgozott képszerkesztőként. Básti Juli, Almási Éva, Esztergályos Cecília, Gálffi László, Mácsai Pál, Gálvölgyi János és még rengeteg ismerős arc nézhet le ránk fiatalon, amennyiben a hétvégén Kaposvárra látogatunk.

A színek költészete – Veszprém (02.16-18.)

Pénteken nyílik meg a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban az április 29-ig megtekinthető, A színek költészete című kiállítás, amely a XX. század egyik legjelentősebb kelet-európai művésze, Marc Chagall több mint százötven alkotását mutatja be. Kis híján nyolcvan éves pályafutása alatt Chagall minden irányzattal találkozott, ám egyikhez sem csatlakozott, így kitartva „a rá olyannyira jellemző figurális, lírai ábrázolásmód mellett”, ahogyan a kiállítás kurátora, Sipos Anna fogalmazott.

Hasonló tartalmak

Admin mode