Az idei nyár első napjain sem lehet unatkozni a Balaton környékén: bebarangolhatjátok a Káli-medencét és a Szent György-hegyet, elmélyülhettek a kortárs táncművészetben és a régészet világában, de koncertből sem lesz hiány, hiszen a Csík Zenekar Keszthelyre érkezik.

A Tánc Fesztiválja – Veszprém (06.01-03.)

Az idén már huszadik alkalommal megrendezett veszprémi A Tánc Fesztiválját 1998 óta minden évben megrendezik a királynék városában: a fesztivál keretében a kortárs magyar táncművészet „válogatottjának” műsorát láthatják az érdeklődők. Idén olyan produkciók mutatkoznak be a vasárnapig tartó rendezvényen, mint a Kodály Zoltán Galántai táncok című zeneművére komponált koreográfia vagy a Magyar Táncművészeti Egyetem A jövő csillagai névre keresztelt előadása.

Gastro-Hack kertiparty – Csopak (06.01.)

„Az úti cél megint szeretett Csopakunk, méghozzá a Petrányi Pince és Borterasz” – harangozták be a június elsejei, pénteki eseményüket a Gastro-Hack szervezői. A kertiparty házigazdája a csopaki Petrányi Pince lesz, aminek a most debütáló Kódex-évjárata és vöröbora képezi az esemény alapját, amelyhez olyan fogások párosulnak, mint a GreenEggbe göngyölt malac vagy a Yagoonán sült gomolya.

Káli-medence Kerékpártúra – Kékkút (06.02.)

Idén már kilencedik alkalommal rendezi meg a tolerancia jegyében a kékkúti Theodora Alapítvány a Káli-medence Kerékpártúrát, aminek célja, hogy ép és sérült fiatalok együtt kerékpározzanak a medencében a Magyar Speciális Olimpia Szövetség versenyzőinek társaságában. A szombaton 10:30-kor rajtoló biciklitúra során a résztvevőket több megálló várja frissítővel, 16:00-tól pedig közös ebéddel ér véget a program.

Szent György-hegy hajnalig (06.02-03.)

Tizenhat borászat, egy pékség, egy kemping, egy présház és egy borbár – ennyi helyszín közül választhatsz a Szent György-hegy első gasztrós és zenés éjszakai programján, ahol a mostani hétvégén találkozhatsz a hely legvénebb rókáival és azokkal is, akik csak néhány évvel ezelőtt érkeztek szerelemből ide. A teljesség igénye nélkül szemezgetve a programból: vaddisznópörkölt, „panorámás medencében lebegés”, jógapózok gyakorlása, némafilm-vetítés és sok egyéb.

Csík Zenekar – Keszthely (06.03.)

A Csík Zenekar néven ismert népzenei formáció a napjainkban zajló hangtechnikai forradalom eszközeivel párosítja a magyar népzene sajátos hangzásvilágát és már ezért a szintézisért megérdemelték a Kossuth-díjukat. Azonban ha felkeltette az érdeklődésedet ennek a mikéntje, akkor semmiképen se szalaszd el a keszthelyi Balaton Színházban tartandó vasárnap esti koncertjüket.

Ásatáslátogatás – Fenékpuszta (06.03.)