Augusztus első hétvége nem a vég kezdete, csak a kezdet vége. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy a borászok és fesztiválozók után most a mindenféle-fajta zenerajongók rohanják le egy hétvége erejéig a Balatont.

Auer Fesztivál – Veszprém (08.01-05.)

Szerdán vette kezdetét az idei Auer Fesztivál Veszprémben – a város szülötte, Auer Lipót hegedűművész és zenepedagógus emlékére –, ahol most is több helyszínen várják az érdeklődőket hazai és külföldi előadóművészek produkciói. Csak kedvenceinkről szólva ajánljuk a  David Geringasszal fellépő Mendelssohn Kamarazenekar pénteki fellépését, valamint a zenekar vasárnap esti műsorát, amelyen közreműködik Gidon Kremer hegedűművész.

Paloznaki Jazzpiknik – Paloznak (08.02-04.)

Paloznakról úgy általában a jazzfesztivál jut az eszünkbe  – annak ellenére, hogy a község környéke már önmagában piknik-pozitív helyszín: szőlőtőkékkel tarkított zöld táj, fehérre meszelt Balaton-felvidéki házak és igazi vidéki idillt. Csütörtök óta olyan ideiglenes lakókkal gazdagodott a település, mint – a teljesség igénye nélkül – Jamie Cullum, Shaibo vagy Kraak & Smaak. Nem beszélve a piknikkosarakról, a fűben üldögélésről és a mezítlábas oldódásról.

Vad Balaton – Fövenyes (08.03.)

A Balaton nevezetes arról, hogy Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete szinte hihetetlen természeti kincseket tartogat egész évben: ennek megmutatására törekedett Mosonyi Szabolcs, amikor rendező-operatőrként megalkotta a Vad Balaton című, művészi igénnyel készült dokumentumfilmet, amelyet péntek este nézhettek meg a révfülöpi Szigeti Kertmoziban.

Boban Marković Orkestar – Balatonudvari (08.04.)

Szombat este lép fel Boban Marković és világhírű szerb rezesbandája a balatonudvari strandon. A hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő zenész minden bizonnyal mindent elért csapatával, amit zenekar elérhet a világnak ezen szegletében: díjak sokaságát zsebelte már be, több százezer eladott lemezt tudhat a háta mögött – nem beszélve a klub- és fesztiválkoncertek százairól – és rajongók ezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európában – vagy azon kívül.

Simándy-emlékkoncert – Balatongyörök (08.04.)

A vakációit mindig balatongyöröki nyaralójában töltő legendás operaénekes, Simándy József emlékére szervezett koncert már-már hagyománynak számít már a községben és ez nem lesz idén sem másképp: szombaton tartják az emlékkoncertet, amelyen fellép Baracskai Judit, Denk Viktória, Temesi Mária, Berczelly István, Harazdy Miklós, Kautzky Armand, Koczka Ferenc, Simándi Péter, Hajdú Zsuzsa és Koncz Regina.

BCB 2018 / Welcome to Planet Beach - Balatonaliga (08.04-05.)

Szombaton 13:00-kor nyitja meg kapuit a néhai balatonaligai pártüdülőben, azaz a Club Aligában a Beach Club Beach, amelyen a szervezők ígérete szerint „szerelem, zene és kozmikus energia” várja a résztvevőket, illetve egy olyan lineup, amelyen olyan nevek szerepelnek, mint például a Benson Madame, ɒlqʜɒdɘƚƨ, Klayman és a Vedat Akdağ.

Klassz a pARTon 2018