A sorozat első felvonását szeptember utolsó szombatján rendezik meg a Sümegi Szüreti Fesztiválon. Főtéma a szőlő és a szüret.

Szeptember 29-én Sümegen gyűlnek össze a Balatoni KÖR tagjai, és zárják a szeptembert egy egész napos, élőzenés gasztorendezvénnyel. Csak a szeptembertől búcsúznak, nem az egész évtől, hiszen a kör egyik legfontosabb mondanivalója, hogy a Balaton nem zár be a nyár végén, idén négy hétvégén, négy különböző helyszínen gyűlnek össze a "szezonon kívül" is. "Lefedjük az egész telet, az északi- és a déli partot. Szeretnénk ezzel is megmutatni, hogy a Balaton télen is nyitva van" - mondta Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke, egyben a lellei BL Yacht Club vezetője. 

A sümegi gasztro pikniken ott lesz többek között a BL YachtClub & Apartments, a Gusto13 Bistro & Delicate, és a Terazza Bistro - Bar, borokkal érkezik a Laposa Birtok, a Szent Donát Birtok és a Gilvesy Pincészet, a desszerteket pedig a Bergmann Cukrászda és a siófoki Villa Gréta biztosítja majd. Az összes kiállító listáját az eseményre kattintva találjátok.