Az elkövetkezendő napokban egész hétvégén át lehet húst kóstolni hússal a X. Fonyódi Kolbászfesztiválon, szurkolhatunk jelmezes vitorlázóknak, részt vehetünk az Intim Torna Illegál lemezbemutatóján, de az ismét enyhébbre forduló időjárásnak köszönhetően egy Koloska-völgyi túra is remek választás lehet.

X. Fonyódi Kolbászfesztivál (02.08-10., Fonyód)

Egész hétvégén át tart majd a jubileumi, X. Fonyódi Kolbászfesztivál, ahol igazi kolbászkülönlegességeket kóstolhatunk, de termelői forrásból származó sajtok és egyéb húskészítmények, valamint balatoni borok is a standokra kerülnek. A fesztivál minden napjára koncertekkel is készülnek a szervezők, azonban a legizgalmasabb programnak a szombati kolbásztöltő verseny ígérkezik.

Intim Torna Illegál (02.08., Veszprém)

Pénteken a veszprémi Expresszóba érkezik az Intim Torna Illegál lemezbemutató turnéja. A tavaly tavasszal megjelent, sőt nemrég aranylemezzé ért Élni jöttünk új dalai mellett felfrissített színpadi látvánnyal is készül a zenekar a hétvégeindító koncertre.

III. Farsangi Regatta (02.09., Balatonlelle)

Az idei Balatoni Téli Vitorláshét eseményt az időjárási körülmények miatt végül március elejére halasztották, de az eredetileg zárórendezvényként bejelentett február 9-i Farsangi Regattát ettől függetlenül megrendezik Balatonlellén.

A BL Yachtclub versenyén a jelmezben résztvevők különdíjat is kapnak, így a regatta nem csupán nevében lesz farsangi. A befutót követően hagyományteremtő céllal hajós farsanggal is készülnek a szervezők.

Hétvégi túratipp: Koloska-völgy

Erre a hévégére újra egy könnyed, kisgyerekkel is probléma nélkül teljesíthető kirándulást ajánljunk, melynek célja a Koloska-völgyi kirándulóerdő. Rögtön a túra elején érdemes elidőzni a Koloska-völgyi Vadasparkban, ahol gím- és dámszarvasok, muflonok, fürjek és tőkésrécék is élnek. A kirándulóerdőben egy a helyi állatfajokat és geológiai formációkat bemutató tanösvényt is találunk, de a környék főattrakciója a Koloska-szikla, ahová kiépített erdei lépcsősoron kapaszkodhatunk fel.