A Valentin-napot szerelmes futóversennyel ünneplik Balatonfüreden, két új lemez dalait is bemutatják a hétvégén, Siófokon pedig vasárnapig tart már csak nyitva a Jégkikötő – ezekben a napokban sem kell majd unatkoznunk.

Margaret Island (02.15., Veszprém)

2018 szeptemberében jelent meg a Margaret Island harmadik nagylemeze, a III, melynek dalait február 15-én a veszprémi Expresszóban is bemutatja a zenekar. Az új számok mellett persze az olyan közönségkedvencek sem maradnak majd ki, mint az Eső vagy a Nem voltál jó.

Borbarangolás - Laposa Birtok (02.16., Badacsonytomaj)

Az idei Badacsonyi Borbarangolás vacsoraest-sorozat következő állomása a Laposa Birtok lesz, ahol február 16-án ötfogásos vacsora mellett ismerhetjük meg a birtokot, közben pedig természetesen a legjobb boraikból válogatnak a finom ételek kísérőjeként.

30Y (02.16., Kaposvár)

A Balaton déli partjától kicsit messzebbre kell érte utazni, de szombaton a 30Y is új dalokat hoz a kaposvári Hang-Ár Music Pubba. A hamarosan megjelenő új albumuk „lemezmegmutogató” turnéjával érkeznek a somogyi megyeszékhelyre, így a szerencsések már az áprilisi budapesti lemezbemutató előtt hallhatnak néhány új számot élőben.

Siófoki Jégkikötő - utolsó hétvége (zárás 02.17-én)

Február 17-ig tart nyitva a Siófoki Jégkikötő, és habár enyhe időt jósolnak a következő napokra, a hétvégén még lesz lehetőség utoljára csúszni egyet a 250 m²-es, valódi jéggel borított pályán. A helyszínen van lehetőség korcsolya-kölcsönzésre, valamint élezésre is.

IV. Szerelmes Füred (02.17., Balatonfüred)

Vasárnap rendezik a balatonfüredi Vitorlás téren a Szerelmes Füred utcai futóversenyt, ahova nemcsak a párokat várják, hanem azokat a szingliket is, akik szeretnének részt venni egy jó hangulatú rendezvényen.

Hétvégi túratipp: Padkűi kilátó

Az előttünk álló hétvégére igazi kirándulóidőt jósolnak sok napsütéssel, ezért ezúttal a Padkűi kilátót ajánljuk úti célként, ahonnan a Keszthelyi-öböl panorámájában is gyönyörködhetünk. A legkönnyebben Vonyarcvashegy felől megközelíthető kilátó felé vezető úton már a régi kőfejtőnél is szép kilátás nyílik a környékre, innen akár a Kitaibel Pál-kilátóhoz is lehet tenni egy kitérőt.

Az oda-vissza nagyjából 10 km-es túraútvonal remek azok számára, akik igazán el szeretnének távolodni kicsit a civilizációtól, ráadásul a szintén útba eső Büdöskút-pihenőhelytől összesen hat kilátóhoz is el lehet jutni. A Padkűi kilátó közel 20 méter magas és mindössze néhány éves, dél felé fordulva innen egészen a somogyi partokig is elláthatunk.