Egyre inkább hívogat bennünket a természet, ráadásul ismét hétvégére kúszik majd 20 fok fölé a hőmérséklet. Minden adott tehát egy tökéletes tavaszi hétvégéhez a Balatonnál, ahol ezúttal tókerülő kerékpáros teljesítménytúrát, borvacsorát és irodalmi sétát is szerveznek, sőt a föld alatt is kalandozhatunk majd.

BRM200 – Balatonkerülés 2019 (03.30., Tihany

Múlt héten futva kerülhettük meg a Balatont, ezen a hétvégén azonban kerékpárra pattanva tehetjük meg mindezt a Randonneurs Hungary teljesítménytúráján. A kb. 210 km-es távot Tihanyból indulva, majd ugyanide visszatérve, szintidőn belül kell teljesíteni, azaz csak megfelelő edzettségi szint mellett érdemes nevezni.

Regisztráció és tovább infók ezen a linken!

Misztikus irodalmi séta és beszélgetés (03.30., Vászoly)

Március 30-án a vászolyi Szent Jakab-forrásnál szervez irodalmi sétát a Mesés nyár a Balaton-felvidéken, valamint a Misztikus ősz a Balaton-felvidéken című regények írónője, Gajdos Erika Tímea. A szerzőt több alkalommal is megihlető helyszínen lesz szó a gyógyvíz áldásos hatásairól, majd meditálhatunk is, elengedve a gondjainkat egy kis időre.

L'art pour L'art Társulat: Mintha elvágták vol (03.30., Keszthely)

Szombaton Keszthelyen, a Balaton Színházban is bemutatja legújabb előadását az abszurd humor legnépszerűbb hazai képviselője, a L'art pour L'art Társulat. A Mintha elvágták vol című estjük a megszokott mennyiségben és minőségben edzi meg rekeszizmainkat, de könnycsatornáinknak is fel lesz adva a lecke.

Szászi Birtok – Borbarangolás (03.30., Hegymagas)

A hétvége gasztronómiai élvezeteiről a Szászi Birtok vacsoraestje gondoskodik, a Borbarangolás sorozatának részeként. A négyfogásos menü részeként többek közt gyöngytyúk leves és füstölt tokhal is kerül az asztalra, nyolcféle borral együtt, ráadásul a szervezők élő gitárzenét is ígérnek.

Kedvezményes látogatás a Csodabogyós-barlangban (03.30., Balatonederics)

Március a Barlangok Hónapja a hazai nemzeti parkokban, amelyhez a „Barlangoljunk!” névre keresztelt kampány kapcsolódik. Ennek lényege, hogy vezetett túrák során minél több barlangot részletesebben is megismertessenek a nagyközönséggel, ráadásul kedvezményes áron. Március 30-án a balatonedericsi Csodabogyós-barlang is sorra kerül, ahol egy nagyjából 2 órás kalandon vehetünk részt.

Hétvégi túratipp: túra a padkűi kilátóhoz

Az utolsó márciusi hétvégére a Padkűi kilátót ajánljuk úti célként, ahonnan a Keszthelyi-öböl panorámájában is gyönyörködhetünk.

A legkönnyebben Vonyarcvashegy felől megközelíthető kilátó felé vezető úton már a régi kőfejtőnél is szép kilátás nyílik a környékre, innen akár a Kitaibel Pál-kilátóhoz is lehet tenni egy kitérőt. Az oda-vissza nagyjából 10 km-es túraútvonal remek azok számára, akik igazán el szeretnének távolodni kicsit a civilizációtól, ráadásul a szintén útba eső Büdöskút-pihenőhelytől összesen hat kilátóhoz is el lehet jutni.