Aki vitorlázott már, tudja: nem csupán a vízi közlekedés egy módjáról van szó. Egy hajó több, mint hajótest és vitorlák, egy hajó maga a szabadság. Szelni a vizet a szél erejével, a tó közepén strandolni, kikötőről kikötőre járni vagy a csillagok alatt, a fedélzeten éjszakázni – ezek olyan felejthetetlen pillanatok, amelyek aztán hosszú évekig elkísérnek minket. A Vitorlázz Itthon kedvezménykártya ezeket az élményeket kívánja még teljesebbé tenni, akár magáról a vitorlázásról, akár a hozzá kapcsolódó programokról van szó.

A Vitorlázz Itthon programot az aktív turisztikai hálózatfejlesztés jegyében alkották meg és célja, hogy kapcsolatot teremtsen a hajósok és a szolgáltatók között. Hiánypótló vállalkozás ez, melynek keretében máris mintegy száz balatoni étterem, szálláshely, kikötő és rendezvény csatlakozott a programhoz, amelyek különböző kedvezményeket biztosítanak a kártyatulajdonosoknak. A program részeként akár 15% kedvezménnyel fogyaszthatunk sok kikötői és partközeli étteremben a strandbüféktől elkezdve a fine dining helyekig.

Számos pincészet is csatlakozott a kezdeményezéshez: kitűnő vitorlázás utáni program végig járni néhányat belőlük akár az északi, akár a déli parton. Különböző árkategóriájú szálláshelyek is szerepelnek – hotelek, vendégházak és kempingek is - a partnerek között, ha nem hajón töltenénk az éjszakát, de több kikötőben a vendéghelyek árából is kedvezményben részesülünk kártyánk felmutatásával. A rendezvények és programok terén is széles a választék: múzeumok, biciklikölcsönzés, levendulaszedés, bobozás vagy hőlégballonos repülés – ezek a szárazföldi programok tökéletes kiegészítői lehetnek utunknak.

A hajótulajdonosok örülhetnek a sokféle hajózási felszerelést és kiegészítőt, például kötelet, vitorlát, szervizelést kínáló cégek 5-15%-os kedvezményeinek, akinek pedig nincs saját vitorlása, az a különböző chartercégek és hajós tanfolyamok hasonló akcióinak. Akár gyermekeink nyári programjáról is gondoskodhatunk Vitorlázz Itthon kártyánkkal: több vitorlás tábor része a programnak, ahol szintén kedvezményes árban részesülhetünk.

Ezen kívül számos más kiegészítő szolgáltatás is a program felhasználóinak rendelkezésére áll – érdemes elmerülni a weboldalon közölt impozáns listában, hiszen biztosan találunk olyat, ami számunkra pont kapóra jön!

Hogyan lehet nekem is Vitorlázz Itthon kedvezménykártyám?

Amennyiben a Magyar Vitorlás Szövetség versenyengedélyes sportolói vagyunk, díjmentesen juthatunk fényképpel ellátott kártyához, amennyiben az erre létrehozott, a versenyzők körében már jól ismert elektronikus felületen (VIHAR) jelezzük, szeretnénk a kedvezményekre jogosító plasztikot. Természetesen, ha nem vagyunk versenyzők, akkor is részesei lehetünk a programnak: a Magyar Vitorlás Szövetség pártoló tagjaivá válhatunk évi 8000 forint összegű támogatás befizetésével, és így mi is jogosulttá válunk a kedvezménykártya kiváltására. A tervek szerint a kártya a nyári hónapoktól közvetlenül megvásárolhatóvá is válik. A kártya birtokában elég azt az elfogadóhelyeken felmutatni, az egyedi QR-kóddal, vagy a beépített NFC Chippel érvényesíttetni, és máris élhetünk a kedvezményekkel!

Merre hajózzak?

Készen állunk rá, hogy vitorlát bontsunk, de nincs ötletünk, pontosan merre kellene elindulnunk? Vagy úgy érezzük, nekünk már nem lehet újat mutatni a Balatonnál? Jó hír, hogy a Vitorlázz Itthon program a kedvezménykártya mellett egy turisztikai portállal is kiegészül, ahol pont ezekre a kérdéseinkre kaphatunk választ. Számos ajánlott vitorlás túraútvonal közül válogathatunk, amik figyelembe veszik a közelben található kulturális eseményeket, nevezetességeket, de az interaktív térkép segítségével könnyen elkészíthetjük saját utunkat is. Összegyűjtve megtaláljuk itt a programokat és rendezvényeket, de a legfontosabb hajózással kapcsolatos híreket is.