Az első májusi hétvégén bárki találhat magának elfoglaltságot a Balatonnál, a szokásos hétvégi túratippünk mellett Boban Marković, a Kowalsky meg a Vega koncertjét is ajánljuk. Emellett lesz egész hétvégén át tartó oldtimer-szépségverseny és biciklitúra is május 3-5. között.

Első Bakony–Balaton Tekerés (05.04., Veszprém)

Május 4-én első alkalommal szervezik meg a Bakony-Balaton Tekerés nevű biciklitúrát, ahol idegenvezetés mellett gurulhatunk végig a Veszprémvölgyön, és ismerkedhetünk meg a környék legizgalmasabb látnivalóival és történeteivel.

Boban Marković Orkestar (05.04., Balatonalmádi)

Boban Marković a balkáni rezes műfaj egyik legnagyobb alakja, aki szinte már második hazájaként tekint Magyarországra, annyiszor koncertezett már nálunk zenekarával. Május 4-én a Balatonalmádi 30 programsorozat vendége lesz, mellette pedig a Muzsikás Együttes is színpadra lép aznap.

VI. Concours d’Elegance (05.03-05., Balatonfüred)

Péntektől vasárnapig tart majd a VI. Balatonfüred Concours d’Elegance, amely egyszerre szól az oldtimerekről, eleganciáról, stílusról és divatról. Miután végignéztük a Tagore sétányon kiállított elegáns autókat, szombaton Katti Zoób divatbemutatóira is beülhetünk.

VEN 2019 - Kowalsky meg a Vega (05.03., Veszprém)

Az április 29-én indult Veszprémi Egyetemi Napok egészen szombatig tart. A programok közül a pénteki nap koncertjeit emelnénk ki, hiszen aznap áll színpadra a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, valamint az Ocho Macho is. A koncerteket követően DJ-k viszik tovább a bulit, köztük olyan nevekkel, mint Sterbinszky és Antonyo.

Hétvégi túratipp: kirándulás a Koloska-völgyben

Az előttünk álló hétvégére egy könnyed, kisgyerekkel is probléma nélkül teljesíthető kirándulást ajánlunk, melynek célja a Koloska-völgyi kirándulóerdő. Rögtön a túra elején érdemes elidőzni a Koloska-völgyi Vadasparkban, ahol gím- és dámszarvasok, muflonok, fürjek és tőkésrécék is élnek. A kirándulóerdőben egy a helyi állatfajokat és geológiai formációkat bemutató tanösvényt is találunk, de a környék főattrakciója a Koloska-szikla, ahová kiépített erdei lépcsősoron kapaszkodhatunk fel.