A Vitorlázz Itthon alkalmazás segít a navigációban, megismerteti a kikötőket, bemutatja a közeli vendéglőket, szóval nélkülözhetetlen társ a fedélzeten. És még ingyenes is!

Ahogy telnek-múlnak az évek, a Balaton egyre népszerűbb úti cél, többen látogatnak a tóhoz nemcsak nyáron, hanem az év többi részében is. A nemrég megjelent Vitorlázz Itthon nevű applikáció ebben szeretne segíteni az idelátogató vitorlázni kívánóknak vagy azoknak, akik csak programok után érdeklődnek, akár túrázásról, akár hétvégi kikapcsolódásról van szó.

Az app könnyedén letölthető, ingyenes, benne kialakíthatjuk, személyre szabhatjuk saját profilunkat. Vitorlázás közben elmenthetjük megtett útjainkat, megtalálhatunk új kikötőket, addig ismeretlen helyeket. Új kikötő látogatása esetén teljes körű tájékoztatást ad adottságairól, mit hol találunk, illetve arról is, hogy mennyi vendéghely van, és természetesen a kikötőmester elérhetőségeit is felkínálja.

Virtuális hajónapló

Az alkalmazás rendkívül részletesen kidolgozott és átgondolt, érdemes regisztrálni és az ezáltal kapott lehetőségeket kihasználni. Egy-egy megtett út után a program összesíti az eredményeket, átlagol, megtudhatjuk, milyen hosszú volt a túra, sőt akár egy saját, virtuális hajónaplót is tudunk vezetni.

A navigálásban nemcsak a vízen, de a parton is segítséget nyújt, ebben az esetben a Google térképe indul el, ha bármilyen éttermet, helyet szeretnénk felkeresni. Először is felajánlja a legközelebbi és számunkra megfelelő kikötőhelyet, majd megadja a legrövidebb utat, hogy elérjük desztinációnkat. A helyekhez és megtett utakhoz az applikáción belül az általunk készített fényképeket is hozzácsatolhatjuk  profilunkban, így még könnyebben megtalálhatjuk az előzmények között.

Azoknak is, akik nem jártasak a Balaton körül, hatalmas segítséget nyújt, mivel minden információhoz könnyedén hozzájuthatunk és tájékozódni is könnyebb. Továbbá ellát minket naponta kétszer frissülő időjárás-előrejelzéssel és naprakész információkkal. Megtudhatjuk, milyen hőmérséklet várható, a jelenlegi és a várható szél erősségét és irányát, valamint a víz hőfokát.

Virtuális bója

Az applikáció rendelkezik még egy olyan extra tulajdonsággal is, amely teljesen egyedülálló: a tavon megrendezett versenyek bármelyike levitorlázható amikor csak kedvünk tartja. Az alkalmazás segítségével akár Európa legnagyobb tókerülő versenyének, a Kékszalagnak az útvonalát is könnyedén tudjuk követni virtuális bóják segítségével. Vitorlázótudásunk fejlesztésében is segítséget nyújthat, nyilakkal navigál minket a megfelelő iránytartás érdekében.