Ezen a hétvégén érdemes korán kelni a Balatonnál: lesz pop-up reggeli csodás croissant-okkal, nyit egy új termelői piac és még szörfözni is megtanulhatsz. Éjszakai baglyoknak pedig marad a borkóstoló és a szubmediterrán kávéházi életérzés, ami könnyen utcabállá alakulhat.

Csopak Demizson Jazz Nagykoncert, Kredenc – Június 26.

Jó hír a füredi reformkori városrész rajongóinak, hogy a hétvégén "nyit" a kulturális negyed: szeptemberig ezentúl minden hétvégén lezárják az autós forgalom elől a Blaha Lujza utcát, hogy koncerteknek, buliknak más rendezvényeknek adjon otthont. És természetesen a Kredencnek és közönségének: este 7-kor a Csopak Demizson nagykoncertje kezdődik itt,  és jó idő esetén megvan rá az esély, hogy utcabál lesz belőle. A koncertre 1000 forint fejenkénti zenekari támogatást kérnek a szervezők.

Freyja Pop-Up Balaton, Pegazus, Szentbékkálla – Június 27.

Kezdjétek a szombat reggelt egy megismételhetetlen reggelivel! A Freyja pékség – ahol 4 napig, vadkovásszal és csak természetes hozzávalókkal készül a mesés croissant –, kitelepül a Pegazus kertjébe, és már reggel 8-tól kínálja vajas, roppanós, leveles tésztából készült péksüteményeit. 

Café Maran Siófok Első Születésnap – Június 27.

Első születésnapját ünnepli a Café Maran Siófok (a Villa Gréta korábbi helyén megnyílt kávézó-reggeliző), és ez alkalomból az egész szombat az ünneplésről szól majd, 9-23 óráig. Be lehet ugrani hozzájuk egy kávéra, reggelire, vagy sütire, és ha jókor vagy jó helyen, még a szülinapi tortát is elcsípheted.  Este 6 után megújult vacsorakínálattal és egy pohár ajándék pezsgővel várják a vendégeket. 

Gyere a kertünkbe be – Udvari estek Sike Balázsnál, Badacsonytördemic – Június 27.

A tördemici Skizo Borház idén nyáron a különleges atmoszférájú udvarát is megnyitja a vendégei előtt. Az első ilyen alkalommal Orosz Csaba soproni borász készít pulled beef szendvicseket Baracskai Peti csobánci marhaszegyéből, és vörösbort kínál mellé. Déltől lehet csatlakozni!

I. Sharky Felnőtt Vízi Élményhétvége, Vonyarcvashegy – Június 27-28.

A Sharky Szörfiskolában egész hétvégén SUP-ra, szörfre pattanhatsz, kajakozhatsz vagy kipróbálhatod, milyen katamaránozni, és nem gond, ha életedben először csinálod ezeket. Szombat este naplementés SUP és bográcsozás koronázza meg az egész napos programot. A teljes program (szombat 10 órától, vasárnap 18 óráig) részvételi díja: 10 000 forint/fő/nap, bejelentkezni érdemes a deszkák lefoglalása végett. 

Kisermelői piac Dörgicsén – Június 27.

Ha a Liliomkert (tóti) piac már megvolt, vagy már unod a parkolóhely-vadászatot és a tömeget, ismerj meg egy kisebb, családiasabb piacot! A dörgicsei piac a Kispipa Vendéglő mögötti szabadtéren startol szombat reggel 8-tól, a tervek szerint kétheti rendszerességgel, 13 óráig tart majd nyitva.

Gasztró és kézműves vásár, Siófok – Június 27-28.

Kürtőskalács, kenyérlángos, rétes, lepény, sült halak, borok és pálinkák a siófoki kikötőben, házi készítésű sajtok, mézek, szörpök társaságában. A gyerekeket játszóház várja, amíg a felnőttek végigkóstolják a kínálatot. 


Címkék