Már két különálló epizódban megismerhettétek azokat a minőségi gasztrót nyújtó balatoni helyeket, ahol Fördős Zé is szívesen megfordul, ráadásul érintésmentesen tudtok fizetni kártyátokkal, vagy akár mobilotokkal is – ami úgyis mindig nálatok van. Harmadik, utolsó epizódunkban öt újabb helyet mutatunk be, mindet a déli partról.
Spéci Hotdog & Krumpli
Az Év Felfedezettje lett a strandételversenyen a Spéci, ahol patent "forró kutyákat" (köztük a Lellei Süldő Kolbásszal fedőnevű csodát) és hibátlan, laktató és finom feltétekkel ellátott sült krumplikat adnak az embernek.
Tejvirág
Buzsics Viktor elég szuper fagyizót hozott össze, ahol a Balaton forró csókja fedőnevű, málnás-chilis fagyikölteményt is megkóstolhatjuk. A boglári Tejvirág az igazi fagyiról, nem a plasztik-fantasztikról szól, érdemes egy nyalat esélyt adni neki.
Kistehén Burger Étterem
A névből látszik is, a Szárszó főutcáján elheverő Kistehén mit ad az embernek: mindenféle marha- és más húsokból összerakott, nyálcsorgatásra ingerlő, istentelenül jó hamburgereket. Aki persze nem akarja törölgetni a szaftot a szája széléről, az frissensülteket, salátákat, leveseket is magába tömhet.
Völgyhíd Kávézó
A siófoki Villa Gréta sikersztorija idénre átköltözött a Kőröshegyi-völgyhíd alatti kávézóba. A rajongókat ez nem zavarta össze, mint denevért a radar, csak úgy özönlenek a döbbenetesen finom sütemények után a falu szélére.
Halas Karcsi
Ha van a déli parton nagybetűs NÉV a büfés vonalon, akkor Halas Karcsi az. Majdnem négy évtizede stabilan teszi le az ember elé a paprikás lisztben fetrengő süllőt vagy keszeget. Summa summarum, itt kimondhatjuk: életem-halálom, e büfé a hal-álom!