A mostani hétvége igen gazdag lesz a különféle programokban. Szerdán elindult az új Magyar Mozgókép Fesztivál, mely 3 helyszínen várja az érdeklődőket. Akiknek kevés lenne az ottani zene, azokat várja Füreden a Nemzetközi Gitárfesztivál. A sport szerelmeseinek ott az Open Water Tournament a Fűzfői-öbölben vagy pedig egy kellemes geotúra a Barlangok Napja jóvoltából. Akik pedig valami igazán különlegesre vágynak, azoknak a The World in Facest kiállítást javasoljuk, ami egy jurtában lesz látható.

Kiállításmegnyitó és beszélgetés, Vaszary Galéria Kert – június 25. 18 óra

Lilla von Puttkamer kiállításának megnyitója 18 órakor kezdődik a Széchenyi teremben, a kiállítást megnyitja Can Togay. Majd Vecsei H. Miklós és Ugron Zsolna beszélget 19 órától a POKET első balatoni antológiakötetéről, a Kisded tengerről, melynek Ugron Zsolna a szerkesztője, illetve nagykövete is. Az est igazán piknikjellegű, ahol dedikálásra is lesz lehetőség. A beszélgetés ideje alatt a Platon Karataev zenél.

Az eseményen való részvétel ingyenes.  

Magyar Mozgókép Fesztivál, Veszprém megye – június 23–26.

Az új Magyar Mozgókép Fesztivált idén Balatonfüreden, Balatonalmádiban és Veszprémben rendezik meg, június 23. és 26. között. Szabadtéri vetítések, koncertek, közönségtalálkozók, gyerekprogramok és különféle gasztroprogramok várják az érdeklődőket. Három koncert követi egymást június 25-én: Zsombok Réka (Zséka) 19:30-tól zenél nekünk (érdekesség, hogy ukulelén kíséri magát), majd 21:30-tól az Anima Sound System lép színpadra, akiket már nem kell bemutatni, végül az estét 11 órától DJ Cadik zárja. Helyszín a veszprémi Óváros tér Filmio Fröccsterasza.

Június 26-án este ugyanazon a helyszínen, hasonló ütemtervvel, de más előadókkal ad koncertet a Kellene Kis Kert, majd a fiatalok nagy kedvence, a Fran Palermo Akusztik, végül pedig DJ Infragandhi keveri (le) a zenét... (x)

Az eseményen való részvétel ingyenes. 

Nyitómatiné, Kavics, Köveskál – június 26. 14 óra

Zene, kert, vidámság, finom ételek és italok: mi kell még...? A köveskáli Kavics nyitómatinéja 14 órától várja az érdeklődőket. Az esemény gyerek- és kutyabarát, igazi kis kellemes délutáni matiné, ahol a Káli Kövek borászata biztosítja a finomabbnál finomabb italokat. A zenei aláfestésről pedig az International Love Affair gondoskodik. 

Az eseményen való részvétel ingyenes.  

Open Water Tournament, Balatonfűzfő – június 26. 08:00 órától

Az Open Water Tournament (OWT) egy nyílt vízi úszóverseny-sorozat. Ennek első helyszíne a Fűzfői-öböl, ahol az amatőrök 3, a profik pedig 9 kilométeren tudják magukat megmérettetni. Az esemény célja a profi versenykörülmények biztosítása. Egy helyszínen maximum 1000 fő versenyezhet, az indulók egyéni időpontok szerint regisztrálhatnak, és egyesével, 15 másodpercenként rajtolnak. (x)

Regisztráció reggel, legkorábban az első versenyidőpont előtt, 07:00 órától folyamatosan. Bővebb információkat itt találtok.  

Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál – június 24–26.

A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál Magyarország egyik legjelentősebb gitáros eseménye, mely 2 napig kényezteti a gitár szerelmeseit. A fesztivált a híres gitártrió, a Venti Chiavi (Kormos Balázs, Ritter Zsófia, Tóth Álmos) nyitja meg 19:30-tól a Kisfaludy Galériában.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Múzeumok Éjszakája, Balatonfüred – június 26.

Az idei Múzeumok Éjszakáját természetesen a Balatonon is megrendezik. Az esemény rendkívüli nyitvatartással várja az érdeklődőket. Idén az első előadás a Vaszary Galériában kezdődik: Retró utazás a Balaton fénykorába 17 órától. Olyan helyszínek közül válogathatunk, mint a Jókai Mór Emlékház, a Vaszary Alkotóműhely, a Vitorlázeum, a Zsidó Kiválóságok Háza vagy a „Városi Múzeum”.

Jegyárak: 2400 Ft/fő (normál), 2200 Ft/fő (kedvezményes). Bővebb információkért kattints ide

The World in Faces fotókiállítás, Pécselyi-medence – június 27. 17 óra

A helyszín igen rendhagyó és izgalmas: a Balaton-felvidéken, egy erdő közepén levő jurta. Alexander Kimushin 12 éve járja a világot – a természeti népek sokszínűségét, a világ különböző részein levő nőket igyekszik nemcsak dokumentálni, hanem leképezni is. Idehaza először tekinthetjük meg munkásságát. 

A kiállítás július 11-ig tekinthető meg, a részvétel ingyenes.  

Barlangok Napja: Ördög-árok geotúra, Bakonyoszlop – június 26. 10 óra

Akiknek nem okoz problémát a meleg, és szeretnek nagyokat kirándulni, azoknak ezen a hétvégén is lehetőségük lesz erre! A Barlangok Napja alkalmából rendezett túrára előző nap 16 óráig lehet jelentkezni (telefonon vagy e-mailben), mely minimum 10 fő esetén indul el. A táv 9 km és körülbelül 6 órás.

A részvételi díj teljes ára 850 Ft/fő, kedvezménnyel pedig 400 Ft/fő. További információkat itt találtok

Irány az Őslevendulás – Bittera Gyula Emléktúra, tihanyi őslevendulás – június 27. 10 óra

Az emléktúra az Illatos időutazás című kiállítással kezdődik az Illatok Házában, ahol a tihanyi levendula történetét ismerhetjük meg tüzetesebben. 
A túra kb. 3 órás, a vezetője Fülöp Júlia. Ezen olyan dolgokat tudhatsz meg például, hogy hol állították fel annak idején a levendulalepárlókat, és természetesen Tihany mesés panorámájában is gyönyörködhetsz 8,5 kilométeren keresztül.
 
A részvételi díj 2500 Ft, a túra minimum 4 fő esetén indul el, maximum 25 fővel. Regisztrálni ezen az e-mail-címen tudtok: balaton.guide@gmail.com  

Címkék