Idén nyáron eljött a pillanat, és Magyarországon is debütált az új típusú, S1C vízibicikli. A balatonfüredi Tagore sétányon több százan próbálták ki és tettek pár kört a korábban még nem látott vízi eszközzel.

Július 22. és 24. között rendezték meg Balatonfüreden a Kékszalag vitorlásversenyt. Az esemény első napján egy új, Magyarországon korábban még nem látott vízi eszközzel is izgalmas bajnokság zajlott, méghozzá magyar kézilabdázó klasszisokkal.

Az Élmény Balaton szervezésében csütörtökön este Iváncsik Gergő, Ligetvári Patrik, Mikler Roland, Schuch Timuzsin és Sterbik Árpád kézilabdázók mérték össze erejüket, első ízben ülve a Schiller Water Bike-on. Az első magyar bajnok végül Iváncsik Gergő lett, nagy csatát víva a döntőben Ligetvári Patrikkal.

A Schiller Water Bike

A Schiller Water Bike (S1C) egy prémium-vízibicikli, amely Kaliforniából indult világhódító útjára, köszönhetően elegáns megjelenésének, könnyű kezelhetőségének és stabilitásának, amely lehetővé teszi, hogy akár egész éven át használják. Kizárólag emberi hajtással működik, így gyorsabb tempóban vagy hosszabb távon már igazi sportteljesítményt jelent vele tekerni.

Charlène Wittstock monacói hercegné, egykori olimpikon úszó például rendszeresen ezzel edz, van, hogy a küzdősportok harcosával, Conor McGregorral. A hercegné jótékonysági versenyeket is szokott szervezni, ahol olyan korábbi Forma-1-es pilóták pattannak a vízibicikli nyergébe, mint David Coulthard vagy Nico Rosberg.

Az S1C hamarosan újabb és újabb helyeken fog felbukkanni az országban, és elérhető lesz nemcsak a vásárlók, de a kölcsönözni vágyók számára is, így aztán egyre többen tapasztalhatják meg a vízen való igazi bringázás élményét.