Az idei balatoni nyarat méltóképpen búcsúztathatjuk fesztiválokkal, vízisport-programokkal vagy akár kiállítással is. Már tart a 10 Nap Strand második hétvégéje, ahogyan az Everness Fesztivál és a Veszprémi Utcazene Fesztivál is. Utolsó hétvégi programajánlónkkal jelentkezünk ebben a szezonban.

Veszprémi Utcazene Fesztivál és Food Truck Show, Veszprém – augusztus 25–28.

Veszprém a nyár végén minden évben fesztiválvárossá alakul át néhány napra. Augusztus 25–28. között (szerdától szombatig) jön ismét a Veszprémi Utcazene Fesztivál. A város szinte minden utcasarkán élő zenét élvezhettek majd ebben a négy napban, fellép Frank WatersSárközi DinaLazul Azur, Oranzs és még sokan mások. A zene mellé páratlan gasztroélmény is társul: a fesztivál napjai teljes átfedésben vannak a veszprémi Food Truck Show-val is. A beguruló büfékocsikból a street food legjava elérhető lesz, nem beszélve a desszertes és italos truckokról.
 
Még több infót itt találtok az utcazene programjairól, a food truckokról pedig itt.

10 Nap Strand, Balatonvilágos – augusztus 25–29.

Az idén 10 Nap Strand névre keresztelt, újragondolt Strand Fesztivál második etapját augusztus 25–29. között rendezik meg az egykori Club Aliga területén (most már BalatonPart). Ezen a hétvégén fellép többek között a Kaukázus, a Vad Fruttik, a Margaret Island és Martin Solveig is.


Jegyeket itt tudtok váltani a fesztiválra. 

Everness Fesztivál, Siófok – augusztus 25–30.

Öt napon át tartó tánc, meditáció, jóga és önismereti utazás vár rátok Siófok-Sóstón, az Everness Fesztiválon. Lesznek kerekasztal-beszélgetések, előadások és különböző workshopok is augusztus augusztus 25. és 30. között. A sátrakat, pokrócokat ne hagyjátok otthon!

Jegyeket itt tudtok venni a fesztiválra. 

Szemek a nagyvilágból kiállítás, Tagyon, Tagyon Birtok – augusztus 27–29.

Kónya Péter világutazó fotóművész munkáit vehetitek szemügyre a nyár utolsó hétvégéjén, méghozzá nem akármilyen helyszínen: a Tagyon Birtok szőlőtőkéi között zajlik majd a kiállítás augusztus 27–29. között. A Szemek a nagyvilágból című kiállítás megnyitóján Kónya Péterrel lesz beszélgetés 18 órától, ezt követően a zongorán közreműködő Balatoni Kultúrhang koncertezik majd.

Még több infót itt találtok az eseményről. 

X. Balaton-átevezés, Fonyód – augusztus 28.

Augusztus 28-án, szombaton ismét lehetőség nyílik átevezni a tavat: a versenyzők 9 km-es távot fognak megtenni Fonyód–Badacsony–Fonyód között. Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval, kajakkal, kenuval, sárkányhajóval lehet részt venni.
 

Még több infót itt találtok az eseményről. 

XVII. Mozdulj Balaton sporttalálkozó, Vonyarcvashegy, Lidó strand

A XVII. Mozdulj Balaton sporttalálkozóval ér véget az idei Mozdulj Balaton szabadidős programsorozat. Hagyományosan Vonyarcvashegyen, a Lidó strandon augusztus 28-án, szombaton 9 órától várják a somogyi, zalai és Veszprém megyei strandok csapatait, hogy összemérjék egymással az erejüket több sportágban is.

Még több infót itt találtok az eseményről. 

Címkék