Indul a szüreti szezon: számos balatoni település őrzi még a szüreti hagyományokat, legyen szó felvonulásról vagy éppen szüreti bálról. De még az elektronikus bulisorozat is szüreti táncként hirdeti magát. Idén először lesz Veszprémben Kenyérlelke Fesztivál, valamint a MOL Nagyon Balaton kompkoncertjei is megkezdődnek. Aki pedig Balaton-felvidéki borozásra és finom borkorcsolyára vágyik, irány a Szent György-hegy hajnalig!

Be Massive Horizon x Szüreti tánc, Badacsony, frissTerasz – szeptember 3.

A különleges helyszínválasztásairól híres elektronikus bulisorozat, a Be Massive Horizon ezúttal a Badacsony egyik borteraszára varázsol bulihangulatot. Metha, Smilo, David Salow és Lenny Lenoks DJ-szettjei tűnnek majd fel a balatoni naplementében, melyre aktuális szüreti táncot lehet ropni. Szeptember 3. (péntek) 18 órától a frissTeraszon válhattok a buli részesévé.

Még több infó itt. 

Kompkoncertek, Tihanyrév – Szántódrév – szeptember 3–4.

Az extra helyszíneket csak tetőzni tudjuk: Tihany és Szántód között egy kompon is tombolhattok egy-egy koncerten. Szeptember 3-án 19 órától a Hiperkarma zenél a vízen, 4-én pedig (szintén 19 órától) a ByeAlex és a Slepp dalait hallgathatjátok és énekelhetitek a Balatonon. 
 

Jegyeket itt tudtok váltani a koncertekre. 

Kenyérlelke Fesztivál, Veszprém – szeptember 4.

Szeptember 4-én, szombaton első alkalommal látogat Veszprémbe a 7 éves Kenyérlelke Fesztivál. Balaton-felvidéki gazdák, molnárok és pékek találkoznak a Budapestről érkező kézművespékségekkel az Óváros téren, hogy megosszák egymással a tapasztalataikat és ízelítőt adjanak a termékeikből. A rendezvényen workshopokat tartanak, ezzel is népszerűsítve a jó magyar kenyér elkészítési módjait. Lesz kóstoló, zene – például Lóci játszik-koncert 15 órától – és jó hangulat. (x)

A fesztiválra ingyenes a belépés. 

Szent György-hegy hajnalig, Szent György-hegy – szeptember 3–4.

Idén negyedik alkalommal „mozdul meg a hegy”, mint afféle alvó vulkán, hogy izgalmas borokkal, csak erre az estére megnyitó helyszínekkel, koncertekkel, gitárzenével, fűben ülős piknikkel vagy épp DJ-szettekkel várja az idelátogatókat. A nulladik napon, szeptember 3-án Ugron Zsolnával és Eke Angélával kortárs verses-boros est lesz, a Magyar Katalin & Kardos Dániel duó közreműködésével, a Borbolt a völgyben kertjében. Szeptember 4-én, szombaton a következő akusztikus koncertek lesznek: Eszter játszik, Magyar Bori – Ralph Eimann duó, Havai Gábor, jazzterasz a Full Live Duóval (Román Iván– hegedű, Őri Jenő – zongora), balkáni rezesbanda és DJ-szettek. A zenei (és boros) élményt pedig a következő ételek koronázzák meg: BBQ- és füstös ételek, vegetáriánus konyha, langalló, fatüzelésű kemencében sült pizza, egytálételek és borkísérők.

Részt vevő pincészetek: Szászi Birtok, Hóbor Pince, Hoffmann Pince, Tarányi 1780, Gilvesy Winery, Napvirág Pince, Boksay Pince, Bajnóczy Pince, Pláne Badacsony borterasz x Földi Bálint, Nyári Pince, Molnár Pince, Angyal Pince, Kutyakaparó, Killer Pince, 2HA Szőlőbirtok, Pap Wines, Szent György-Pince, Horváth Pince.

Jegyeket itt tudtok váltani a programra. 

Szüreti Mulatság és Halászléfőző Verseny, Balatongyörök – szeptember 4.

Balatongyörök lakói egykor szőlőtermesztésből éltek, így a szüreti felvonulás és a színes szüreti programok ezt a hagyományt őrzik. Szeptember 4-re, szombatra szüreti mulatságot szerveznek, melynek kísérő rendezvénye lesz a halászléfőző verseny is. Balatongyörökön, a móló melletti sétányon ezen a napon lesz futballverseny, családi játszóház, Re-Folk népzenei koncert, táncfellépők, Jazzy Singers és Crazy Monday is. A zenés szüreti felvonulás 14 órakor kezdődik (a Kossuth utcai ABC-től). 

Még több infó itt

Szárszói Szüreti Felvonulás és Mulatság, Balatonszárszó – szeptember 4.

Balatonszárszón is lesznek hagyományőrző szüreti programok: szeptember 4-én, szombaton 14 órától lovas-táncos felvonulás indul a Zenepavilontól. Ezt követően a gyerekek számára lesz népi játékpark, majd a szüreti hagyományokat is bemutatják a helyiek (a szőlőtaposástól a préselésen át egészen a mustkóstolóig), végül szüreti bál is lesz este, az Adrenalin zenekarral.

Az eseményen ingyen részt vehettek, még több infót itt találtok.

Címkék