Aki egyszerre rajong a papír- és írószerekért meg a Balatonért, most igazán boldog lehet: a Bomo Art Budapest legújabb kollekcióját a régi balatoni nyarak ihlették.

A balatoni üdülést népszerűsítő retró plakátok ma is ikonikus daraboknak számítanak, amelyek sokunkban idéznek fel kedves régi emlékeket. Ezek a többnyire a 30-as, a 40-es és a 60-as években készült plakátok inspirálták a Bomo Art Budapest kézműves-manufaktúra legújabb kollekcióját, mely az Irány a Balaton! nevet viseli.

Hajónapló, fotóalbum, printek, képeslapok, kitűzők és tárolódobozok is készültek ebben a koncepcióban, amit Hollósi Éva keltett életre az említett plakátok alapján. Kézzel festette meg a kollázsszerű, retró hangulatú képeket.

A nyaralós fotóktól a saját tervezésű dobozokig

A vitorlázás szerelmeseinek olyan hajónaplót kötöttek, melynek gerincébe akár a vitorlás vagy a kapitány nevét is belenyomják. De a nyaralós fotók is helyet kaphatnak az ugyanebben a dizájnban készült fotóalbumban is. Az új grafikából külön printet is rendelhettek, két méretben, mely az otthoni falatokat is díszítheti.

Tárolódobozokon is megjelenik a balatoni dizájn, ráadásul egyénileg – 11 különböző méret és 3 forma közül – választhatjátok ki, pontosan hogyan is nézzenek ki. A kollekcióra a koronát a két új balatonos kitűző teszi fel: egy sellőt és egy éppen a Balatonra szálló sirályt is viselhettek Balaton-szerelmesként galléron, pólón vagy éppen kalapon, táskán.

Címkék