A somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjük mellett a Furmint Selection 2017 tétellel is aranyat hozott el, ezüstből szintén dupláztak a londoni borversenyen, amelyen más balatoni borászatok is kiemelkedően szerepeltek.

A Decanter World Wine Awards (DWWA) az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi borverseny, amelyet most 18. alkalommal rendeztek meg Londonban – rekordszámú, több mint 18 ezer tétel érkezett a szervezőkhöz 56 különböző országból. Magyarország négy platinaérmet és 15 aranyat hozott el a versenyről: ebből öt érmet a Kreinbacher Birtok szerzett meg, ami számukra az eddig egy versenyen belül megszerzett legtöbb érmet jelenti – tudtuk meg a birtok közleményéből.


Prestige Brut pezsgőjüket 95 ponttal a DWWA 2021 aranyérmesének értékelte a szakértő zsűri, a borokra nézve minden eddiginél jobb eredmény, hogy a Furmint Selection 2017 szintén 95 pontot és aranyérmet kapott. A két ezüstérmet a Brut Classic és a Hárslevelű Selection 2017 kapta (90 és 93 ponttal), a Rosé Brut pedig bronzot hozott.

Arany- és ezüsérmet szerzett még a Tornai Pincészet Top Selection Tramini 2019 (arany), Top Selection Aranyhegy Juhfark és Top Selection Apátsági Furmint (ezüst) tétele. Ezüstéremmel gazdagodott a Pátzay Pinot Noarja és Rajnai Rizlingje is, valamint a Gilvesy Bio Rajnai Rizlingje és Váradi Furmintja is. Bronzérmet kapott még a Pátzay Tégladomb Szürkebarátja, a Gilvesy Bohém Cuvée-je, és a Figula Cabernet Franc, valamint Gella tétele is.

Címkék