A gyerekek lesznek a főszereplők ezen a hétvégén a Balaton környékén, a Kőröshegyi Levendulástól a veszprémi Színházkerten át a balatonfüredi Vaszary Galériáig. A partközeli települések rengeteg izgalmas gyereknapi programot szerveznek, a jókedvről zsonglőrök, bábszínészek, bűvészek gondoskodnak, de koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és játékos ügyességi versenyekkel is várják a családokat. Gyereknapi programajánlónk következik.

Gyermeknap, május 28-29., Siófok, Fő tér

A Kálmán Imre Kulturális Központ egy sor izgalmas programmal várja a gyerekeket Siófok főterén. Szombaton 16 órától a Zichy Szín-Műhely tart színházi előadást a központ színháztermében, vasárnap pedig 10 órától egészen este a 6-ig a gyerekeké a terep. Lesz rusztikus játszóház, gyermektáncház, a Pannon Várszínház meseelőadással érkezik, a zenéről pedig többek között Szirtes Edina „Mókus” feat. SzirtesQuintet és Jammal, illetve Gubás Gabi és zenekara gondoskodik. 

A belépés díjtalan. További infót az esemény Facebook-oldalán találtok.

Gyermeknap, május 28., Zamárdi, Kossuth u. rendezvénytér

A Tourinform Zamárdi által szervezett gyereknapon 10 órakor kezdődnek a programok, amelyek között bohóc-és bűvészműsor, kézműves foglalkozás és lufihajtogatás is szerepel. 11 órakor a Pesti zenés színpad Irány a cirkusz! című előadását nézhetitek meg a kicsikkel, és délután 4-ig vár a Csupa-Csoda Vándorjátszótér. Délben a gyerekeket hot-doggal és palacsintával vendégelik meg a szervezők.

Tipp: Csatlakozzatok a május 29-én 14 órakor túrára, amelynek célja a Diászó völgy!
 

A program ingyenes. További infót itt találtok a gyereknapról.  

Alma Együttes koncert és gyereknap, Kőröshegyi Levendulás, május 28.

Ezúttal nem a színpompás virágmezőké, hanem a gyerekeké lesz a főszerep a Levendulásban. Lesz itt minden 10 órától, ami egy igazán vidám és önfeledt gyereknaphoz kell: Alma Együttes koncert, tűzoltóautó, motorosok, tánc, színpadfoglalás, arcfestés, szörpivó verseny, óriás bubik és még sok-sok-sok program. Fellép a Szőlőskislaki Artista Iskola, „kicsi dizsi" is várja az apró táncosokat, és a programok mellett kürtőskalács, lángos, lepény, és még sok meglepetés várja a résztvevőket.

A belépés 3 éves korig ingyenes, online elővételben 2.000 Ft, a helyszínen 2.500 Ft. A programról és a helyszínről itt találtok részletes leírást, a jegyeket itt tudjátok megvásárolni. 

Gyerekert, Veszprém, Színházkert, május 29.

A májusi gyerekfesztivál utolsó felvonására május 29-én kerül sor. A Gizella királyné udvarává varázsolt kert különös építményekkel várja látogatóit. A lovarda, könyvtár, vártermek és az őrtorony megmászása és körbejárása mellett szuper programnak ígérkeznek a Kabóca Bábszínház előadásai és a zsonglőrjátszóház is a sok más játékos eseménnyel együtt.

A GyereKert a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg, a belépés ingyenes. A részletes programtervet ezen a linken érhetitek el.

Gyermeknapi hétvége, Balatonfüred, több helyszínen, május 28-29.

Május 28-án kerül sor a VII. Múzeumi Gyermekszombat nevű eseményre, ahol különféle kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket. A Jókai Mór Emlékház parkjában Jókai-karakterek „szereplésével" készül kollázs, a Vaszary Villa kertjében grafikai nyomatok készülnek újrafelhasználható anyagokkal, a Posta Múzeumban pedig balatonfüredi képeslapokat lehet rajzolni és elküldeni. Május 29-én a Kovászna Park ad otthont a Városi Gyereknapnak: cikrkuszakadémia, falmászás, rendőrségi bemutató, népi körhinta várja a családokat 10 órától. 

A május 28-ai programok 1000 Ft-os karszalaggal látogathatók, a gyerekek és kísérőik a kiállításokat is megtekinthetik. Itt olvashatjátok el a részletes programot.

Gyermeknap, Vak Bottyán strand, Balatonkenese, május 29.

A balatonkenesei Kultúra Háza a Vak Bottyán strandon tartja a gyereknapot, és a szervezők olyan programokkal készülnek, amelyek nem csak a kicsik számára érdekesek. Kitelepül az Onogur Hagyományőrző Egyesület, bemutatót tart a Kaposvári Camelot KSE Kutyaiskola, lesz vásári komédia, táncbemutató és gyerekkoncert, kézműves foglalkozás, arcfestés és csillámtetoválás is.
 
A részleteket itt találjátok.

Gyermeknap a Csodabogyós-barlangban, Balatonederics, május 29.

A barlangtúra egy életre szóló élmény, a Csodabogyós-barlang pedig kezdőknek tökéletesen alkalmas terep a méreteiből, látványos formakincséből és viszonylag könnyen járható jellegéből adódóan. Gyermeknap alkalmából a vezetett, 2 órás alaptúrákon kedvezményesen lehet részt venni, a 10 évesnél idősebb gyerekeket és kísérőiket várják.

A túrák 8, 10, 12, 14, 16 órakor indulnak, de már 30 perccel előbb legyetek ott a helyszínen. 

A kedvezményes ár 18 év alattiakkal érkezőknek 8000 Ft/fő, a gyerekeknek 5000 Ft/fő. Előzetes bejelentkezés szükséges, a részleteket itt olvashatjátok.

Városi Gyereknap, Keszthely, Balaton-part, május 29.

Játszóház, kézművesek, előadások, táncház és sok meglepetés várja a legkisebbeket és szüleiket a Balaton-parton, a Zenepavilonnál.  Szendrődi Mária mesemondó gyerekfoglalkozása után a Kalimpa Zenekar ad gyerekkoncertet, szirénázó autók tartanak találkozót, a nap pedig gyermektáncházzal zárul. A gyerekek 15 és 18 óra között a Fanyűvő Játékparkban is levezethetik az energiáikat. 

A programokon a részvétel ingyenes, rossz idő esetén a rendezvény elmarad. 
További infót itt találtok. 

Címkék