Idén nyáron újra találkozhatunk a '70-es, '80-as, '90-es évekbeli vonatokkal a Balaton-parti vasútvonalakon. Első alkalommal július 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap.

A július 16-17-ei hétvége programja a hazai gyártású vonatójárművekre fókuszál, eddig nem látott típusok is megjelennek majd, például ABbmot, MDamot és BVmot. Idén is forgalomba áll a legendás 424-es gőzmozdony, egy különleges nyolcvanas évek elejére jellemző összeállítású Tekergő expresszvonat élén, melyben közlekedő nosztalgia étkezőkocsiban az Utasellátó különleges retró kínálatát ismét kipróbálhatjátok. Visszatérnek a méltán népszerű Púpos mozdonyok is, melyek közül egyszerre három is dolgozni fog menetrendszerinti vonat élén, de a MÁV-HÉV Bobói is újra munkába állnak. A Csörgők szerelmesei számára is készülünk egy dupla meglepetéssel.

A 29-es, Székesfehérvár–Tapolca-vasútvonal mellett számos Keszthely és Tapolca, valamint Keszthely és Szombathely között közlekedő személyvonatok is alkalmi összeállítással fognak járni. A pontos menetrendet itt találjátok. A következő ilyen hétvége augusztus 13-14. között lesz.

Címkék