SUP-ozni nem csak a Balatonon lehet, hanem a Fonyód környéki csatornákon is: kipróbáltuk, milyen a zsúfolt strandoktól távol, csendes vizeken, egy vasúti híd alatt siklani a vízen.

Nem könnyű nyugodt helyet találni ilyenkor a tavon, ha az ember a SUP-on szeretné élvezni a csendet. Arról mindenkit lebeszélünk, hogy több száz méterre távolodjon el a parttól, főleg mentőmellény nélkül. Egy csendes, szemlélődős SUP-túra helyszíne lehet egy csatorna is, ahol apró nyaralók, árnyas fák mellett csoroghattok le a vízen, és az aláfestést pedig a madárcsicsergés adja a strand zsivaja helyett.

A SUP-okat a fonyódi vízitúrapontról hozzuk el, a csatornát pedig a fonyódi Vágóhíd utca felől közelítettük meg, itt SUP-ra pattantunk, és lecsorogtunk a vízen. A Keleti-Bozót csatorna, vagy Pogányvölgyi-vízfolyás a Nagyberek, a Fekete István Tüskevár című regényéből ismert zegzugos vízi világ keleti oldalán található, célja az, hogy csökkentse a délről érkező víz utánpótlását. A Nagyberek a SUP-ról persze egyáltalán nem látszik, a képgalériában szereplő, a partról és drónnal készült fotóinkon azonban megcsodálhatjátok ezt a különleges tájat, háttérben az északi part tanúhegyeivel.
 

Vízitúrapontok egyébként még Siófokon, Zamárdiban, Balatonszemesen, Keszthelyen, Révfülöpön és Tihanyban is találhatók, erről itt írtunk részletesebben.  

A horgászokkal való békés viszony megőrzése miatt azonban csak kedden, pénteken és vasárnap szokás sportolásra használni ezt a vízfelületet.

A SUP-okat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség biztosította.

Címkék