Tapolcának az évek alatt kihagyhatatlan látnivalója (és fotópontja) lett a Halas Lépcső. Aki a Malom-tónál járt elmúlt hetekben, észrevehette, hogy nagy munka zajlik. Az alkotó, Varjas Judit újrafestette a 2016-ban először elkészült lépcsőt.

Szeptember 1-jén érkezett a hír, hogy lemosták a tapolcai Halas Lépcsőt. Még mielőtt aggódni kezdtünk volna, kiderült, hogy az alkotó, Varjas Judit (Varjas Art) újrafesti 2016-ban készült alkotását, ezért tűntek el néhány hétre az óriás aranyhalak a lépcsőről. 

22 napon át, sokszor az esővel dacolva festette újra Varjas Judit a lépcsőt, akinek napi 10-12 órás festését lelkes támogatóival együtt követhettük végig Facebook-oldalán.

A Malom-tónál lévő 27 lépcsőfokra tehát visszakerült a 2 színes koi ponty, a felső járdán egy hatalmas tavirózsa díszeleg, de a tóban található hínár és Varjas Judit kacskaringós hullámai is visszaköszönnek az alkotáson.

A megújult verzióban az oldalfalak is színesek, a korlátokat kötelekkel, hálóval és fahalakkal dekorálták, a lépcső tövében pedig egy gránittábla mutatja az alkotás alapinformációit. A következő fotókon mutatjuk a megújult Halas Lépcsőt.

Varjas Judit nemrég Malom-tóhoz kalauzoló alkotást is készített a városban, erről itt írtunk bővebben.

Címkék

Elérhetőségek

Tapolcai Halas Lépcső 8300 Tapolca, Arany János u. 5. Facebook-oldal